המירוץ למתכון 4

– מה יותר מרגש אותך, הכנת מתכון או ליגת האלופות?

– אני חייבת להגיד הכנת מתכון.

– למה, כי את אישה?

הוא חטף על זה מכה במצח. והתשובה הנכונה היא, כמובן, כי במתכון אנחנו פעילים ואילו בליגת האלופות אנחנו סתם יושבים על הספה.

הפעילות הזו נמשכת כבר שבעה חודשים (הזמן רץ כשמתלבטים למה התכוון השף), והנה אנחנו מגיעים למירוץ למתכון 4, הכולל שלושה מתכונים של שפים – שאול בן אדרת, ישראל אהרוני וחיים כהן. במצטבר, הניסיון שלנו מראה שלא חשוב אם למתכון אחראי שף או לא, מה שחשוב הוא שהמתכון כולל טיגון בפירורי לחם, ואז סיכויי ההצלחה שלו גבוהים במיוחד. במילים אחרות, זה תמיד טעים.

בשונה מה"מירוצים" הקודמים, הפעם לא מעט מהמתכונים היו מתוקים, בזכות מרכיבים כמו דבש, פטל, מקלות וניל ורטבים יפניים. המתיקות הזו לא תמיד נתנה למתכונים נקודות זכות. לפעמים ההפך הוא הנכון. עוד שינוי, שלא לומר חידוש, הוא "מדד הכלים בכיור", שנע על הרצף הבא: סביר, גדוש, היסטרי.

ועכשיו, לפורום השביעייה, שמדורג לפי הטעם המשוקלל של הבנזוג ושלי. כדי לראות את המתכון עצמו, ליחצו על שם המתכון.

*

גלילים ים תיכוניים

מקור המתכון: אמריקאית עם חזה גדול

מוצא: מרוקאי

טעם: מצוין

חיפושים: עשיתי שלושה סיבובים בחצי חינם עד שמצאתי עלי סיגר (הדבר הנכון לקנות במקום "עלי אגרול")

עלויות: המוצרלה לא זולה, היתר סביר

כמויות: נצמדנו למקור

קושי בהכנה: פשוט יחסית

ציוד: שומדבר מיוחד, מלבד משטחי עבודה נקיים

מדד הכלים בכיור: סביר

שורה תחתונה: אימצנו גם בגרסת תפוחי האדמה

*


קרוקטים מתפוחי אדמה

מקור המתכון: ישראל אהרוני, "אהרוני פותח שולחן 2"

טעם: מצוין

עלויות: גבינת אמנטל אינה זולה, כל השאר כן. לקחת בחשבון שצריך יותר מחצי בקבוק שמן, וקופסה שלמה של שבבי בצל.

כמויות: יצאו לנו יותר מ-20 קרוקטים, כפי שנאמר במתכון, למרות שלא עשינו אותם קטנים.

קושי בהכנה: התערובת נדבקת לידיים, ולא משנה שאפינו את תפוחי האדמה רבע שעה, כדי להוציא מהם את המים אחרי הבישול.

ציוד: כותש שום, מנפה קמח

מדד הכלים בכיור: סביר

הצעה: קודם לקרר את התערובת במקרר, ואחר כך להכין את הקרוקטים. זה יהיה הרבה יותר קל

שורה תחתונה: יצא רך מהמקובל לגבי קרוקטים, אבל מאוד טעים

*


גוז'יירים

מקור המתכון: נורית פלד, אתר Foods Dictionary

מוצא: ישראלי (לדברי פלד)

טעם: סביר

עלויות: זול יחסית, אם כי נאלצנו לקנות חרדל במיוחד. וקשה לקנות רק 80 גרם קצ'וטה (תמיד יוצא יותר)

כמויות: הקטנו רק את כמות הביצים, מ-6 ל-4

קושי בהכנה: קל יחסית

ציוד: כף עץ

הצעה: להכין עוד משהו "ליד", אבל לא ניוקי – כי יש לזה טעם די דומה (רק הרוטב מבדיל ביניהם)

מדד הכלים בכיור: סביר

שורה תחתונה: אנחנו חלוקים ברמת ההתלהבות מהמתכון

*


סטייק גבינות

מקור המתכון: שף שאול בן אדרת, אתר מבשלים

טעם: מעולה

עלויות: רק הגבינות (לשני אנשים) עלו 50 שקל. לא זול

כמויות: הכפלנו, כדי שלכל אחד תהיה מנה. אבל תכלס, אפשר היה להישאר עם מנה אחת ולחתוך לחצי

קושי בהכנה: קל יחסית

ציוד: קערות רחבות

הברקה: רוטב הרוקפור

הצעה: להכין עוד משהו "ליד", כי לבד זה לא משביע (פסטה למשל)

מדד הכלים בכיור: סביר

שורה תחתונה: נשתמש ברוטב למתכונים אחרים

*


כדורי אורז ברוטב וניל

מקור המתכון: איריס כספי, "אוכל טוב"

טעם: לטעמי מתוק מדי, ולכן כמעט לא אכיל. הפטל רק חלק מהמצב. לדעת הבנזוג – טעם מצוין

עלויות: מקל וניל עולה 5.5 שקל, וצריך שניים. הפטל לא זול, והשתמשנו בקושי בעשירית מהכמות הנמכרת. צריך כמעט קרטון חלב שלם. יתר המרכיבים – דברים שיש בבית בדרך כלל

כמויות: נצמדנו למקור, למעט הרוטב. הקטנו בחצי את כמויות מרכיבי הרוטב, ועדיין יצאה כמות עצומה

קושי בהכנה: לא קשה, רק ארוך. לראשונה השתמשתי במקל וניל, צריך לדעת איך להוציא ממנו את הגרגרים

הצעה: לשנות מינונים, כדי שהכדורים יהיו קצת פחות מתוקים

מדד הכלים בכיור: היסטרי

שורה תחתונה: נהניתי מכך שלמדתי דברים חדשים, אבל לא מהתוצאה הסופית. זה קינוח לחובבי וניל, ואני לא שם

*


עלי גפן במילוי גבינות עיזים

מקור המתכון: חיים כהן

טעם: כשזה חם, רק הדבש מציל את עלי הגפן. כשזה קר – אכיל בהחלט, גם בלי דבש.

השגת המצרכים והכלים: המרדף אחרי עלי גפן לא היה קל. תודה לכל מי שתמך בנו – שרית (שעזרה גם בהוראות ההכנה), ענבל ק, חיים נחמן ועומר. בנוסף, היינו צריכים לקנות עוד כלי קיבול כבד לאפייה בתנור, שיעמוד על תבנית הפיירקס שבה הכנו את המתכון. לא מצאנו צלחת שאפשר להכניס לתנור, כמו שכתוב במתכון.

עלויות: גבינת עיזים עולה כ-20 שקל, עלי הגפן לא יקרים (כ-10 שקלים).

כמויות: עשרות עלי גפן שהספיקו לארבעה ימים.

קשיים: צריך להכין את עלי הגפן – להוציא מהצנצנת, לפתוח היטב, לחלוט במים רותחים, להפוך, ואז להוציא לייבוש, אחד-אחד. הגלגול עצמו די פשוט.

ציוד: אין צורך.

הצעות שיפור: הבנות במערכת אמרו שחסר קצת מלח, וחובבות הלימון ציפו לקצת יותר חמיצות (אני לא חובבת לימון).

מדד הכלים בכיור: גדוש

שורה תחתונה: בפעם הבאה לא נכין, נקנה. וכנראה שרק אני אוכל את זה, כי הבנזוג לא התלהב

*


אינארי סושי

מקור המתכון: גליה דור, מתוך הספר "סושי"

מוצא: יפני

טעם: לא משהו בכלל

טרטור: הסתובבנו בהמון מקומות, גם מחוץ לירושלים, עד שהצלחנו להשיג את כל המצרכים. אבורא-אגה לא השגנו בשום מקום, ולכן השתמשנו בטופו כדי להכין אותו לבד – בהתאם להוראות שמצאנו באתר אחר, באנגלית. את הטופו היינו צריכים לשים במקרר, תחת לחץ, כמה שעות קודם להכנה

דפקט במתכון: אין הסבר כיצד להכין אורז סושי, פשוט רשום שזה אחד המצרכים. מתברר שלאורז סושי יש הכנה מיוחדת, וצריך חומץ אורז. לכן הפסקנו את ההכנות באמצע, והבנזוג נדרש ללכת לסופרמרקט הקרוב

עלויות: לא זול בכלל, ואחר כך נשארים עם הרבה חומרי גלם מיותרים

כמויות: הלכנו על חצי מהכמות, ועדיין יצא המון

קושי בהכנה: שלבים אינסוף. כאמור נעזרנו באתרים אחרים כדי להשתלט על ההכנה

הצעה: להימנע מהכנת המתכון

מדד הכלים בכיור: היסטרי

שורה תחתונה: זה שיצא בסוף משהו אכיל היה הישג אדיר. במילים אחרות, איך נפלנו

פרסם תגובה או השאר עקבות: Trackback URL.

תגובות

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה)  ביום 31 בדצמבר 2011 בשעה 13:16

    די את עשית הכל????

    • galithatan  ביום 31 בדצמבר 2011 בשעה 16:38

      אין לי מושג מי המופתעף אבל מה כל כך מיוחד בזה? כן, עשיתי הכל 🙂 (עם הבנזוג)

  • שרית  ביום 31 בדצמבר 2011 בשעה 18:25

    אני אוהבת לראות איך אתם משקיעים בארוחות ומוסיפים רומנטיקה וכל הכבוד לבנזוג שמצרף את עצמו למטבח. אני מקנאה בגברים שנכנסים למטבח ומנסים דברים חדשים

  • שרית  ביום 31 בדצמבר 2011 בשעה 18:34

    דרך אגב הנה עוד עדכונון לגבי העלי גפן מאמא שלי: מסטבר שזה כבר בא חלוט רק צריך לשטוף היטב מהמלח אבל לא נורא לא קרה כלום
    והקרוקטים נראים ממש נפלא וטעים

    • galithatan  ביום 31 בדצמבר 2011 בשעה 19:29

      הבנות בעבודה התלוננו שיצא לא מספיק חמוץ. אבל אני שונאת חמוץ!
      את הקרוקטים עשינו ממש השבוע. היה מצוין.

כתוב תגובה לשרית לבטל

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.