המירוץ למתכון 5

הנטייה לחרמות, שפשטה בעמישראל, מעמידה אותנו כמעט מדי שבוע מול המקרר בסופרמרקט עם דילמה קשה: האם לקנות תנובה או לא. מצד אחד, אנחנו יודעים שהחברה עושקת אותנו. מצד שני, במוצרים מסוימים (שמנת) טרה מיישרת איתה קו. מצד שלישי, מאוד קשה לשנות הרגלים בגילנו. בקיצור, החלטנו לא לנקוט במדיניות אחידה, אלא להחליט בכל פעם מחדש, לכאן או לכאן. למעשה ניתן לומר שפרנסנו את כולם.

בתוצאה הסופית, מרוץ המתכונים נחלק הפעם לשלוש קבוצות: הראשונה כוללת שני מתכונים שממש אהבנו. השנייה כוללת מתכונים שנהנינו מהם אבל במידה, והשלישית כולל מתכונים שהיה לנו קשה איתם וכנראה לא נחזור אליהם שוב.

בסוף הפוסט תמצאו מתכון נוסף, שהבנזוג הכין כשלא הייתי בארץ. וכך, לשם שינוי, השתחל בשר אל הבלוג שלי.

*

 

פידה

מקור המתכון: אתר תנובה (אבל הכנו רק עם מוצרי חלב של מחלבות גד)

מוצא: טורקי

טעם: מצוין

עלויות: גבוהות, בגלל הגבינות ובגלל שצריך צרור שלם או חבילה בכל אחד מהירוקים

כמויות: חתכנו ברבע (כלומר, הלכנו על 3/4 מהכמויות)

קושי בהכנה: פשוט יחסית, בהכנת הסירות צריך לקמח היטב, ולהדק היטב

טוויסטים: 1) אין לנו מערבל, אז עשינו לישה ידנית. לא נרשמו בעיות בתוצאה 2) הורדנו את עלי המנגולד לבקשת הבנזוג 3) במקום שמרים יבשים שמנו שמרים טריים. עדיין תפח יפה 4) השתמשנו בקמח שטיבל 1 במקום בקמח לחם

חתכנו מהמתכון: כאמור, מנגולד. וגם את הקצח

פאשלה קטנה: בראש המתכון נכתב "המאפים השטוחים מעוצבים בצורת סירות וממולאים בתערובת של יוגורט וגבינות". ואילו במתכון עצמו כתוב שהיוגורט הוא חלק מהבצק

שורה תחתונה: מהרהרים באפשרות להכין פוקצ'ות מהבצק של המתכון

*

 

מקלות בצק עלים וגבינות

מקור המתכון: בני סיידא, אתר השף הלבן

טעם: מצוין

עלויות: סבירות, כי לא צריך הרבה גרמים של גבינות, ובצק עלים זה משהו זול יחסית

כמויות: נשארנו נאמנים למתכון (באופן יוצא דופן)

קושי בהכנה: פשוט יחסית. אבל צריך להתנהל בעדינות עם הגבינות על הבצק

פאק קטן שלנו: שכחנו לשים ביצה בתערובת הגבינות. אבל זה לא פגם בטעם או בהכנה

בסוף: נשארה כמות מיותרת ממלית הגבינות. נכניס אותה לאיזו חביתה או שתיים

שורה תחתונה: לא פשוט כמו שחשבתי, אבל יותר משביע ממה שדמיינתי

*

פטקוק

מקור המתכון: טעמים, ג'יול ביטמאייר

מוצא: דרום אפריקאי

טעם: מצוין ביום הראשון, פחות טעים למחרת

עלויות: סבירות, אם רוכשים שקית קטנה של קמח תופח. הדבר היחיד שהיינו צריכים לקנות במיוחד הוא רוויון.

כמויות: נשארנו נאמנים למקור

קושי בהכנה: פשוט יחסית

מדד הכלים בכיור: סביר

שורה תחתונה: צריך לחשוב על מילויים חדשים

*

רוקוט קרומפלי (המתכון הרביעי בקישור)

מקור המתכון: אביגיל מייזליק, "אורחת נוספת לשבת" בהוצאת מודן

מוצא: הונגרי

טעם: מצוין

עלויות: זול יחסית

כמויות: חתכנו בחצי

קושי בהכנה: פשוט יחסית

הכנות: לבשל תפוחי אדמה וביצים, לקנות גבינה מגורדת

ציוד: תבנית פיירקס

שורה תחתונה: קל, פשוט ושווה הכנה חוזרת

*

סהרוני מלוואח במילוי בולגרית

מקור המתכון: רחלי זוסימן, פשוט מבשלת

מוצא: תימני?

טעם: מצוין

עלויות: זול ביותר

כמויות: לא מוגדרות, הלכנו על מלאווח וחצי לכל אחד (נשאר למחרת)

קושי בהכנה: פשוט מאוד

מדד הכלים בכיור: סביר

שורה תחתונה: מרוב שהיה קל ומוצלח, עשיתי אותו שוב עוד באותו שבוע, וגם אתמול לכל המשפחה

*

6 סקונס גבינה ועירית

מקור המתכון: דני בראון, טעמים

מוצא: בריטי/אירי (הגרסה המלוחה לסקונקס של האנגלים)

טעם: טוב

עלויות: סבירות. חסכנו על העירית, שגם ככה אין לנו מה לעשות איתה אחר כך, ולקחנו קצת מהבצל הירוק שהתחלנו לגדל בבית. גם חרדל כבר היה לנו מאחד המתכונים הקודמים.

כמויות: נשארנו נאמנים למתכון

קושי בהכנה: פשוט יחסית

ויתרנו על: פלפל צ'ילי. חריף לא בא לי טוב

מדד הכלים בכיור: גדוש-סביר

למחרת: לחמם רק 20 שניות במיקרו, אחרת זה קרש

שורה תחתונה: פתאום אני כן סקרנית לנסות עם צ'ילי

*

7 גבניצה GEBANITZA

מקור המתכון: אתר בישולים של אסם

מוצא: יוגוסלבי (סרבי)

טעם: אנחנו חלוקים בדעותינו. הבנזוג אהב, אני העברתי לו את המנה שלי

עלויות: הגבינות בעלות סבירה

כמויות: חתכנו בערך בחצי

קושי בהכנה: פשוט יחסית

טוויסט: מכיוון שנשארת הרבה מלית, לקחנו חלק מדפי הפילו ועשינו את מתכון הפילו מ"המירוץ למתכון 3". זה היה גלגל ההצלה שלי באותו ערב, מה שמנע ממני להישאר רעבה

שורה תחתונה: לחובבי גבינות בלבד

*

מחוץ למירוץ, אבל בהחלט מתכון: נגטס אפויים

פרסם תגובה או השאר עקבות: Trackback URL.

תגובות

  • שרית  ביום 3 במרץ 2012 בשעה 8:47

    את המתכון של המשולשים של המלאווח אני חשבתי לעשות משהו דומה ביום הולדת של שקד

כתיבת תגובה

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.