מצעד הקינוחים – חוגגים יומולדת

לא עברו הרבה סוכרים במחזור הדם מאז הפעם האחרונה שפרסמנו כאן את מצעד הקינוחים שלנו – לפני חודש בפסטיבל האוכל של תל אביב. והנה צצה הזדמנות לחזור אל עולם המתוקים. יום הולדתו של הבנזוג שחל בתחילת החודש הפך לנסיעה בת כמה ימים לגליל המערבי, שסיפקה לא מעט ביקורים במסעדות ובתי קפה שבהם יכולנו לבדוק איך הכי כדאי לסיים ארוחה טובה.

הפילוסופיה הקינוחית שלנו גורסת שמנה אחרונה צריכה קודם כל להיות מקורית. אם תפריט הקינוחים כולל סופלה, טירמיסו, קרם ברולה וגלידה, כנראה שמישהו פה ממש לא ניסה להתאמץ, אלא רק לגמור עם זה וללכת.

שנית, חשוב שמנה אחרונה לא תהיה גדולה מדי, ובהתאמה, לא יקרה מדי. תנו לנו מנה איכותית עם אסתטיקה בהגשה, ואל תפילו עלינו הרים של קצפת. מה שנשמע פשוט הוא הרבה פעמים משימה מסובכת עבור מסעדות ישראליות, ולכן תמיד משמח לפגוש רעיונות מקוריים שמעוררים סקרנות. הפתעה מייצרת שמחה, וזה נכון שבעתיים בקינוחים. שנתחיל?

במקום הראשון שלנו: הקינוח של מסעדת מרקטו בעכו העתיקה

מקום 1: מרקטו, מסעדת שוק בגוון איטלקי בלב עכו העתיקה, היא אחת המיוחדות והשוות – לא רק מבחינה קולינרית, ולא רק בעכו. בסיום הארוחה המהנה קיבלנו קינוח קטנטן של מוס שוקולד מצופה שוקולד ומונח על עוגייה פריכה, עם גבעה קטנה של שמחה מלמעלה. עם כוס קפה בצד, זו בהחלט הדרך הטובה ביותר לסיים ערב מוצלח.

למקרון יש תפקיד לא מבוטל בהצלחת הקינוח של סינטה בר החיפאית

מקום 2: בסינטה בר שבחיפה הצליחו להרכיב מנה מקורית שכוללת עוגת גבינה עם קרם ברולה ומעליה עוגיית מקרון לימונית. לא רק הצבעים השתלבו היטב, אלא גם ובעיקר הטעמים. פשוט נהדר (מחיר: 32 שקל).

לפעמים הדברים הפשוטים ביותר הם המענגים ביותר. הכנאפה של אל מארסה

מקום 3: במסעדת אל מארסה (פירוש השם: המעגן) בנמל של עכו הזמנו מנה קטנה של כנאפה, אבל החליטו לפנק אותנו במנה גדולה יותר שאמנם נראתה לנו בהתחלה מוגזמת אבל חוסלה בקלות רבה. כשזה טוב, זה טוב (מחיר מנה קטנה: 26 שקל, מנה גדולה: 38 שקל).

סורבה בטעם עראק ומרציפן – כמה קטן ככה גדול. במסעדת אורי בורי בעכו

מקום 4: במסעדת אורי בורי הוותיקה בעכו (שלפי טריפאדוייזר היא במקום הראשון של המסעדות במזרח התיכון) הגישו לנו כדור סורבה בטעם עראק ומרציפן. אם מקוריות הייתה הפרמטר היחיד, אולי זה היה המקום הראשון. בכל אופן מרגישים את העראק יותר מהמרציפן, ואנחנו מציינים את זה דווקא לטובה. האם מומלץ? לגמרי.

האלפחורה של קקאו. לא רע יחסית לרשת

מקום 5: ב'קקאו' שבצומת רגבה אפשר לקבל אלפחור ב-4 שקלים, ואותנו החליטו לפנק באחד נוסף על חשבון הבית. לכאורה אתה מסתכל ואומר, נו טוב, עוגייה, אני צריך לפחות ארבע בשביל ליהנות. אבל לא, זו בדיוק המידה הנכונה. וחוץ מזה, הייתה שעת אחר הצהרים מוקדמת ולפנינו עוד הייתה ארוחת ערב.

כדור השוקולד של "מועדון ארוחת הבוקר" הוא כמו המקום עצמו: פונקציונלי, מתפקד, ממלא את המטרה שלשמה נולד אבל לא מבריק

מקום 6: כדור השוקולד של 'מועדון ארוחת הבוקר' במושב שבי ציון היה בדיוק כמו המקום עצמו. פונקציונלי, מתפקד, ממלא את המטרה שלשמה נולד אבל לא מבריק. וחבל, כי דווקא יש פוטנציאל.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • מיכל  On 26 ביוני 2017 at 3:25

    איזה כייף, מזל טוב.

  • תרצה הכטר  On 26 ביוני 2017 at 9:05

    וואו!! איזה כיף לקבל כזאת רשימה על הבוקר! הקינוחים נראים מיוחדים. מסרי לבנזוג מזל טוב!

    • galithatan  On 26 ביוני 2017 at 10:35

      אמסור, תודה. השניים הראשונים היו המיוחדים ביותר בנראות, והסורבה של אורי בורי הברקה.

  • עדה ק  On 26 ביוני 2017 at 12:14

    קינוחים זה אמנם לא מאוד הקטע שלי, אבל אני אוהבת לקרוא עליהם 🙂
    ברכות לבנזוג!

    • galithatan  On 26 ביוני 2017 at 12:30

      נו, גם לקרוא זה טוב, ואולי אפילו יותר בריא 🙂 אמסור לבנזוג, תודה.

  • שלומית לוי  On 26 ביוני 2017 at 16:00

    נראה כל כך טעים. מפתה. מזל טוב ליום ההולדת.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: