כד הקמח לא תכלה

החיים יפים יותר ללא התפחות. הספר "אפייה מהירה"

החיים יפים יותר ללא התפחות. הספר "אפייה מהירה"

בהקדמה לספר החדש שלו, ארז קומרובסקי מודה להוצאה לאור שעשתה איתו את המהלך הזה, של הוצאת ספר בישול, בימים שבהם ספרי בישול הם לא בדיוק הסחורה הלוהטת ביותר על המדף, גם כשהיא יוצאת טרייה מהתנור. ואכן, בעידן של מתכוני אינטרנט וזמינות דיגיטלית גבוהה, רוב השפים מעדיפים לחלוק את הידע שלהם ברשת, במקום לשגר את עצמם לסטימצקי וצומת ספרים. הרות סירקיס והחנה שאולוב החדשים משתפים פעולה עם ערוצי טלוויזיה ואתרי אינטרנט, וספר זה נחמד ונעים, אבל לא מה שבאמת קובע את מעמדך בציבור.

אם להודות על האמת, גם אני מבשלת ואופה בעיקר ממתכוני אינטרנט, אבל כשראיתי את "אפייה מהירה" הייתי חייבת לבדוק אותו. קומרובסקי הרי מיצב את עצמו כמומחה אפיית לחם, מוביל האפייה האיטית בישראל, אחד ששווה ללמוד ממנו. כיצור קצת חסר סבלנות, עד היום הלימודים התמצו בקריאת מדורים ומתכונים, והנה זו ההזדמנות שלי להתחבר אליו באמת ולהתחיל לאפות.

אחרי שהתעלפתי מהצילומים שבספר (ישר הפלגתי במחשבות על חופשות) וגם התאוששתי, קראתי את כל העצות החכמות והמועילות שבעמודים הראשונים. רק בסוף הגעתי למתכונים. לא כולם מתאימים לנו, למען האמת רובם לא, אבל כבר בדפדוף מהיר מצאנו ששה-שבעה שהחלטנו לנסות.

בינתיים ניסינו שלושה – שניים יצאו מוצלחים יותר, ואחד פחות. כשמסתכלים עליהם, הם נראים יחסית דומים,  מה שאולי מלמד משהו עלינו או על הפרודוקטים שיש לנו בבית. אבל באחריות – אלה חוויות קולינריות שונות. ההמשך יבוא בקרוב, אני מקווה, בדמות לחם בצל מטוגן וגבינת עיזים (וגם לחם הכוסמת קורץ לי). בכל מקרה, מסקנת ביניים לרגל פרסום הפוסט: החיים ללא שלוש התפחות הם ממש יפים.

זה רק נראה שרוף, אבל זה טעים לאללה. פיתות בזיליקום ופרמזן

זה רק נראה שרוף, אבל זה טעים לאללה. פיתות בזיליקום ופרמזן

מתכון ראשון: פיתות שטוחות עם בזיליקום ופרמזן

שמתי לב שלקומרובסקי יש חיבה ל"מעט שמן זית לטיגון", אבל לטעמי המתכון מצריך קצת יותר מ'מעט', או שפשוט מדובר בפרשנות אישית לכמויות. בכל מקרה, אני אכלתי את ה'פיתות' כמו שהן, עם ירקות בצד. הבנזוג הוסיף מעליהן גבינת מורבייה, והיה מבסוט לא פחות ממני.

מתאים לבופה בראנץ' קליל

מתאים לבופה בראנץ' קליל

מתכון שני: לחם שטוח עם עירית וצ'דר

זה לא בדיוק לחם, יותר 16 יחידות קטנות שנאכלות קצת כמו חטיפי פחמימה בארוחת בוקר או משתלבות היטב בבופה בראנץ' קליל. גם כאן עלתה סוגיית שמן הזית, ונפתרה בתוספת שמן למחבת.

הכישלון שלנו (או של המתכון?)

הכישלון שלנו (או של המתכון?)

מתכון שלישי: פנקייק תפוחי אדמה ובצל ירוק

זה היה למעשה המתכון הראשון שעשינו, והכי פחות טעים. עולה השאלה האם חוסר ההצלחה הוא בגלל חוסר הניסיון או שזה פשוט מתכון פחות טוב מהאחרים. בכל מקרה, הבעיה הייתה שמבחוץ הפנקייק היה שחום אבל מבפנים הוא לא היה מוכן מספיק. וחוץ מזה, לא היו לו טעמים מספיק חזקים, ולאורך הארוחה לא הבנתי למה בעצם לאכול את זה – מה זה נתן לי, ואיפה תפוחי האדמה היו אמורים לבוא לידי ביטוי.

 

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • תרצה הכטר  On 28 במרץ 2016 at 11:05

    היי, אני מכירה עוד כמה שמוציאים ספרי בישול וגם מפרסמים באינטרנט. אם ייצא לך תבדקי את לימור תירוש לניאדו. כדאי!!

    • galithatan  On 28 במרץ 2016 at 11:36

      מכירה את מתכוניה מהמדור ב"הארץ", אבל הם תמיד נראים לי מסובכים, מרובי שלבים ומרובי רכיבים

  • שלומית לוי  On 30 במרץ 2016 at 23:01

    את ממליצה לקנות את הספר? נאני צריכה מתנה לבשלן בררן במיוחד

    • galithatan  On 30 במרץ 2016 at 23:38

      לא לוקחת אחריות על בררנים… אני אישית אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: