רגע קדוש

קרפ פטריות יער עם גבינת מסקרפונה, ציר פטריות ויין ריזלינג, בפרימוורה. רק בשביל זה שווה לפתוח את הסופ"ש

קרפ פטריות יער עם גבינת מסקרפונה, ציר פטריות ויין ריזלינג, בפרימוורה. רק בשביל זה שווה לפתוח את הסופ"ש

כבר הרבה שנים שאני עוקבת מרחוק אחרי השף שלום קדוש. אנשים שהתחילו מלמטה, ועשו לבד את הדרך למעלה, מעוררים בי השראה. הם ההוכחה שאם תהיה טוב תצליח, ושחלק מהסיפור זה להאמין בעצמך ולא להתמכר לרחמים עצמיים מז'אנר ה"אין לי סיכוי, כי מי מכיר אותי בכלל". הרי מי הכיר את שלום קדוש מעפולה, שעלה עם המשפחה ממרוקו כשהיה בן 14, וגדל בפריפריה הצפונית יחד עם שמונת אחיו?

לאורך השנים קראתי על קדוש, 68, בכל מיני הזדמנויות. אחרי הכול הוא מבשל כבר עשרות שנים, קרוב ל-40 שנה באותו מלון ירושלמי – שנקרא בהתחלה גן אור, אחר כך שרתון פלאזה, היום לאונרדו פלאזה ובקרוב הרודס ירושלים.

הוא למד בבית ספר לבישול בחיפה שהכשיר טבחים לצי הסוחר, ועבד באניות נוסעים ואניות משא – זו הייתה דרכו לראות עולם, ולהיחשף למטבחים שונים. שנים אחר כך עשה סטאז'ים במסעדות צרפתיות נחשבות, וגם השתלם חודשיים וחצי ביפן ("אני תמיד מצטט את פול בוקוז, שממליץ לקולגות שלו לצאת לעולם. רק כשאתה רואה את מה שיש בחוץ אתה לומד מה לתקן בפנים").

ארוחה טובה מתחילה עם משקה טוב

ארוחה טובה מתחילה עם משקה טוב

הרבה לפני שהגעתי לירושלים הוא פתח בעיר הקודש את מסעדת "פרה על הגג", צרפתית כשרה על שם ציור של מארק שאגאל, והשתמש בה כפלטפורמה לאירועים כמו שחזור ארוחות במערות קומראן או ארוחה ל-5,000 איש בפתיחת בית המשפט העליון. המסעדה אמנם נסגרה, אבל הוא לא הפסיק לחלום ולהגשים פרויקטים, כמו למשל "סעודת דוד המלך" לרגל 3000 שנה לירושלים, בהשתתפות השפים המובילים בעולם.

מאיר אדוני, אביב משה, רפי כהן וירון שלו הם רק חלק מהכישרונות שבהם טיפל במהלך הקריירה הארוכה שלו. הוא האכיל את פרנסואה מיטראן נשיא צרפת, חוסיין מלך ירדן, וביאטריקס מלכת הולנד, וגם ארבעה מנשיאי ארה"ב -ג'ימי קרטר, ביל קלינטון, ג'ורג' בוש הבן וברק אובמה (למנות הראשונות הוגשו רביולי במילוי קונפי ארטישוק ירושלמי, ופילה דג ברבוניה עם קציפת פולי סויה ירוקים).

תפריט איטלקי-ים תיכוני

תפריט איטלקי-ים תיכוני

ועם כל ההישגים והמעמד שצבר, הוא נשאר אדם צנוע, נעים ומחייך, מה שאצלי מעורר התפעלות עוד יותר. יכולתי לומר לו את זה, בהשקת תפריט הערב החדש של מסעדת פרימוורה של מלון לאונרדו פלאזה, אבל לא ידעתי איך. זה גם תמיד כל כך מביך. במקום זה התרכזתי בליהנות מהאוכל.

התפריט הוא בעצם תוצר של שיתוף פעולה קולינרי עם השף מנה שטרום ('קמפנלו'), והוא משלב בין המטבח האיטלקי לים התיכוני. זה ירוץ מאוגוסט עד סוף ספטמבר (א-ה 19:00-23:00), ואפשר לבחור בארוחת מזנון של 20 סוגי אנטיפסטי, גבינות ולחמים (120 שקל,בתחנות של בר אנטי-פסטי. הבנזוג עף על מקלות הלחם) או לשלב גם עם מנות בשריות וקינוח (220 שקל, בהגשה אישית).

הצצה קטנה לנציגי המגוון הגדול - 20 סוגי אנטיפסטי

הצצה קטנה לנציגי המגוון הגדול – 20 סוגי אנטיפסטי

מנת הפתיחה שלנו הייתה קרפ פטריות יער עם גבינת מסקרפונה, ציר פטריות ויין ריזלינג – מנה מעלפת שרק בשבילה היה שווה לפתוח את הסופ"ש. אישית הייתי מסתפקת באנטיפסטי, כי זה פשוט גן עדן לצמחונים, אבל אם הולכים גם על העיקריות, אז קציצות הדגים היו נהדרות. אני נהניתי גם מקונכיית הפסטה במילוי תרד וריקוטה, והבנזוג נהנה מנתחי הטונה האדומה. יש מי שחשבו שהקינוח שלי, בבה רום עם קרם מסקרפונה ופירות קיץ, הוא מתוק מדי – אבל בשבילי הוא היה בדיוק במידה. למען האמת, הופתעתי מכמה שהיה לי טעים, כי זה לא בדיוק אני. אפשרויות אחרות ששוות בדיקה: זביון הדרים עם גלידת פיסטוק וענבים, וטארט לימון עם מרנג איטלקי.

בבה רום עם קרם מסקרפונה ופירות קיץ. בדיוק במידה

בבה רום עם קרם מסקרפונה ופירות קיץ. בדיוק במידה

המלון ממוקם ממש במרכז העיר, והישיבה היא בחוץ על המרפסת – אוויר הרים צלול, אווירה ירושלמית נעימה, ורוח מלטפת (במידה שאתם לא ירושלמים שרגילים לזה, תביאו משהו ארוך דק, אפילו אם בבוקר הזעתם בתל אביב). וזה נכון שבישראל, בניגוד לצרפת למשל, לא כל כך רגילים למסעדות במלונות – אבל זה הולך ותופס תאוצה. וכשמדובר בתפריט של שני שפים תותחים במחיר כזה, שווה להתארח. גם אם זה רק קולינרית.

אוויר הרים צלול, אווירה ירושלמית נעימה, ורוח מלטפת. אבל אל שכחו להביא בגד עם שרוול ארוך

אוויר הרים צלול, אווירה ירושלמית נעימה, ורוח מלטפת. אבל אל שכחו להביא בגד עם שרוול ארוך

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: