חג שמח לצמחונים

אני נוהגת לכנות את שבועות "החג של הצמחונים", כי בניגוד לימי מנגל כמו יום העצמאות, זה החג שבו 'התחום' שלנו מוערץ ונחשק. פתאום אנשים שבעולמנו הצמחוני בכל זאת יש הרבה מה לאכול, ובשפע, צריך רק לבחור.

במהלך כל השנה אני מכינה עם הבנזוג פעם בשבוע מתכון שמתאים לשנינו (הוא אוכל בשר אך אלרגי לרוב הירקות). פעמים רבות אלה מתכוני גבינות למיניהם. הנה ארבעה חמישה מוצלחים שהכנו במהלך השנה האחרונה, ושאנחנו ממליצים להכין בחג הקרוב, שיחול במוצ"ש. קדימה, למקרר הגבינות:

(אם תלחצו על שמות המתכונים, תגיעו לפירוט המצרכים ואופן ההכנה)

*

eggs

מאפה בצק עלים עם גבינות וביצים קשות

המתכון של אביבה פיבקו הוא האהוב עליי מבין הארבעה, ולכן הכנו אותו מספר פעמים במהלך השנה. לכאורה אפשר היה פשוט לקרוא לו 'בורקס עם ביצה', אבל זה הרבה יותר שווה, בזכות גבינת השמנת והפטה עיזים. לגבי הגבינה הצהובה, אפשר לבחור איזו שרוצים – אנחנו הלכנו על גאודה. בנוסף, הביצים הקשות (שממש אופים אותן עם המתכון, לא רק מוסיפים בסוף כמו בבורקס) היו הברקה של ממש.

עשינו חצי כמות, כי יש גבול כמה ביצים בן אדם אחד יכול לאכול, וזה הספיק לנו לשתי ארוחות ערב. בהחלט יש מצב שנעשה את המתכון הזה שוב. כי כמה פשוט, ככה טעים.

*

cheese+pesto

כדורי גבינה ופסטו

מתכון של שף ברק חורש (משק צוריאל) שאינו מסובך מדי להכנה, ובעיקר, טעים מאוד. הטריק: לצפות את כדורים הגבינה פעמיים, ולא פעם אחת, על מנת שהגבינה לא תמצא דרכה החוצה אל השמן בזמן הטיגון. אגב, לחוסכים בקלוריות, חורש מציע לאפות את הכדורים. לטעמי ברוב הפעמים אפוי פחות טעים ממטוגן.

*

salted cookied

עוגיות גבינת עזים מלוחות

המתכון הזה מיועד גם לילדים, ואז אפשר להכין אותו בצורות שילדים אוהבים, אבל אנחנו הסתפקנו בריבועים 'רגילים'. לאחר התלבטות הכנו את הכמות המלאה, אם כי בניגוד לכתוב בטקסט, לא נזקקנו לכל הגליל של גבינת העיזים. אכלנו חצי כמות לארוחת הערב (מול הפישולים של נבחרת ישראל), וחצי השארנו לימים הבאים. שימו: קל ופשוט להכנה, אין בעיה של התפחות, אבל לא ממש מחזיק ארוחת ערב. לכן, מתאים כנשנוש בין ארוחות החג.

*

potatos

תפוחי אדמה ממולאים

לתפוחי אדמה ממולאים יש הרבה גרסאות, וכמעט כולן יוצאות טעימות בסוף. במתכון הזה של רותי קינן אהבתי את תוספת העירית ואגוז המוסקט. הכנו 2/3 כמות, ובמקום קרם פרש לקחנו גבינת שמנת, ובכל זאת יצא טעים להפליא. שילבנו עם דג אמנון בתנור, ויצאה יופי של ארוחה. למשקיענים – תוסיפו סלט חסות עם רוטב ויניגרט, וסגרתם עניין.

*

20150522_013118

בריוש מלוח במילוי גבינת עיזים

(תוספת לפוסט – הכנו השבוע – אין צורך בתבנית שקעים לבבות, אבל יצאה לנו פי 2 ממה שרצינו אז נזקקנו לה)

מתכון לא רע בכלל של מיקי שמו, רק שיש כמה בעיות עם הכמויות, וכדאי לשים לב לזה. על פי הכתוב באופן רשמי, אמורים לצאת 12 מאפים. אנחנו הפחתנו כמויות בחצי, ויצאו לנו 12… כלומר, אם אתם מתכוונים להכין לכל המשפחה, אין צורך להכפיל ב-2. ממש לא.

נקודה בעייתית שנייה: נשאר לנו המון מילוי. זה בדרך כלל קורה ברוב המתכונים שאנחנו מוצאים באינטרנט, אבל מעצבן בכל פעם מחדש. מסקנה לחיים – תמיד לעשות חצי כמות מלית, גם אם זה אומר רבע כמות מקורית, במקרה שלנו. והערה אחרונה: שמו מציע לפזר מלח ים מעל הבריושים. מכיוון שכבר יש מלח בבצק ובמלית, זה יוצא לטעמי זה מלוח מדי. אני ממליצה לשים במקום זה סומסום שחור או קצח. בתיאבון!

 

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • עדה ק  On 21 במאי 2015 at 21:33

    לפחות שניים מהם זכרתי 🙂 (את כבר לא כותבת שם?)
    חג שמח!

  • שלומית לוי  On 22 במאי 2015 at 23:16

    זה לא בסדר, לעשות אותי כל כך רעבה בשעות שכבר לא אוכלים בהן…מה את עושה לי. 🙂
    מחר אני מנסה את הראשון למעלה עם הביצים. יאמי.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: