המירוץ למתכון 11

כמה חודשים אחרי שעברנו לגור יחד, הבנזוג העלה את הרעיון שפעם בשבוע נכין ביחד מתכון כלשהו, שיהיה מסובך במידה כזו שמצדיקה תשומת לב זוגית (כלומר לא פסטה או אורז), ושבמקביל יעמוד בשני תנאים: לא יכלול בשר, כי אני צמחונית, ולא יכלול את רוב הירקות והפירות, כי הוא אלרגי. לכאורה, מדובר במאגר מוגבל של אפשרויות, אבל למעשה אנחנו עומדים בכך בכבוד בשלוש וחצי השנים האחרונות.

לא תמיד התוצאה שווה את ההשקעה, לפעמים אחד מאיתנו מבסוט משהו אש והשנייה מסתכלת עליו ועל המתכון במבט המום, לפעמים אנחנו מתווכחים תוך כדי – בדרך כלל על זה שאני רוצה לאלתר, והוא רוצה להישאר נאמן להוראות – אבל לא הייתה אפילו פעם אחת שהפסקנו באמצע. פשוט אין דבר כזה (אם כי פעם אחת עצרנו הכל, וירדנו למטה כדי להתלהב מהשלג).

בסך הכול הכנו כ-200 מתכונים, המייצגים כמעט את כל העדות – הונגרי, רומני, גרוזיני, טריפולטאי, כורדי, עירקי, מה לא. ק אחרי שבחרתי לפרסום כאן ששה מהחודשים האחרונים, שמתי לב שלא בחרתי שום דבר מטוגן למרות שאין לי שום דבר נגד טיגונים, יש שני מתכונים עם בצק עלים ושניים שהם מאפים. כולם עונים על אותו סטנדרט: שווים את המאמץ ומומלצים ביותר.

20150105_001310

מאפה בצק עלים עם גבינות וביצים קשות של אביבה פיבקו. לכאורה אפשר היה פשוט לקרוא לזה בורקס עם ביצה, אבל זה הרבה יותר שווה, בזכות גבינת השמנת והפטה עיזים. צהובה אפשר לבחור איזה שרוצים – הלכנו על גאודה. בנוסף, הביצים הקשות (שממש אופים אותן עם המתכון, לא רק מוסיפים בסוף כמו בבורקס) היו הברקה של ממש.

עשינו חצי כמות, כי יש גבול כמה ביצים בן אדם אחד יכול לאכול, וזה הספיק לנו לשתי ארוחות ערב. מאז עשינו את המתכון הזה שוב. כי כמה פשוט, ככה טעים. אליפות.

*

28596172

קיש אישי במילוי עשבי תיבול וגבינות – המתכון הזה נבחר מסיבה אחת פשוטה: לנצל סופסוף את תבנית השקעים-פאי שקניתי באיזה התקף שופינג גאדג'טים למטבח. עברו כבר כמה חודשים מאז הרכישה, והבנתי שחובה לעשות מעשה.

בסך הכול מדובר במתכון לא מסובך שמספק ארוחת ערב טעימה, ויכול להתאים גם לבראנץ'. אנחנו עשינו חצי כמות, והבצק הספיק ל-5 עיגולי פאי, שבלחץ הפכנו אותם לשישה. מהמילוי (שגם אותו עשינו בכמות של חצי) נשאר לנו הרבה יותר מדי, כצפוי במתכוני אינטרנט. בכל מקרה, יצא ממש טעים. בפעם הבאה – חייבת להיות אחת כזו – נכין מילוי של בצל ואגוזי מלך.

*

20150313_205558

תפוחי אדמה ממולאים – מתכון פשוט למדי של רותי קינן, אבל כמה פשוט ככה טעים. לא כתוב בו באיזו גבינה צהובה להשתמש – אנחנו בחרנו בקשקבל. עשינו 2/3 כמות, ובמקום קרם פרש השתמשנו בגבינת שמנת, ובכל זאת המנה הייתה טעימה להפליא. שילבנו עם דג אמנון שנאפה בתנור, ויצאה יופי של ארוחה.

*

20150304_001048

לחמניות בצל מפרובאנס – מתכון של 'על השולחן'. עשינו חצי כמות, וגם ויתרנו על האנשובי כי אני לא סובלת את הדג הזה. לדעתי המתכון עבר גיור למצב פרווה, אחרת איך אפשר להסביר את העובדה שאין בו חמאה (יש שמן זית) ואין בו אף גבינה?

העניין עם המתכון הזה הוא שמעבר להתססה של ראש העיסה יש שתי התפחות, של שעה ושל חצי שעה, ועוד אפייה של 25 דקות. כלומר צריך הרבה זמן פנוי, או לתכנן את הזמן מראש כך שיהיה לכן מה לעשות בזמן ההתפחה.

בכל מקרה, המתכון יצא טעים מאוד והספיק לשנינו ליום המחרת.

*

20150121_011257

לחם שטוח עם עשבי תיבול – של אתר שנקרא "הנחתום" (מיועד לחובבי אפייה). בהתאם לגישה הרווחת כעת בביתנו, עשינו את הכמות המלאה, וקיבלנו ארבעה מאפים (פוקאצ'ות?) שהספיקו לשנינו ליומיים. מדובר במתכון לא מסובך, שהבעיה היחידה איתו היא כמות ההתפחות – אם הולכים על מקסימום הזמן המומלץ, זה יוצא שלוש שעות + 20 דקות אפייה + 30 דקות צינון. אבל מה – משתלם. סופר טעים, ומרגיש כאילו הפכנו למאפייה מקצועית.

*

20150127_235934

המתכון הזה הוא דג בתוך דג, או כמו שקוראים לזה בשם הרשמי: הפתעת בצק עלים – מתכון של מריאן טוסקנו. הרעיון: לשרטט צורה של דג בבצק עלים, ובתוכו לשים דג 'אמיתי'. המתכון דיבר על פורל מעושן אבל לא מצאתי כזה בסופרמרקט, אז הלכנו על פורל רגיל. היה טעים בהחלט, אבל לדעתי זה מתכון לארוחת שישי או לארוחה חגיגית שבה רוצים להרשים מישהו – אין טעם להשקיע מאמץ ככה סתם באמצע השבוע.

 

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: