המירוץ למתכון 9

אחרי אינספור השוואות מחירים, טבלאות אקסל וביקורים בקניון מלחה, קנינו לעצמנו כמתנת ראש השנה מוקדמת מיקסר של קנווד. יותר מדי מתכונים נפסלו לאורך השנה על סעיף "אין לנו מיקסר" מכדי שנוכל להמשיך כרגיל. עד כה השתמשנו במיקסר לשני מתכונים, אבל היד נטויה. וו הגיטרה עוד ינגן לנו שוב.

לצד השמחה הגדולה עם היכנסו של המיקסר לביתנו, נולד ויכוח: האם צריך להישאר נאמנים למה שכתוב במתכון, או להשתמש בניסיון שצברנו לאורך הזמן על מנת לשדרג, לשנות ולשפצר.

מצד אחד, הרעיון הוא לבחון האם אלו שנותנים את המתכונים יודעים לעשות זאת בצורה מוצלחת או שהם מותירים את הבשלן התמים מול שוקת שבורה (פי שניים מילוי ממה שצריך – זה למשל דבר שחוזר על עצמו). ולשם כך, אנחנו צריכים להישאר נאמנים להוראות שלהם.

מצד שני, הרבה מתכונים נפסלו לגמרי בגלל שהתנגשו עם הבחירה להישאר נאמנים למקור. חלקם, למשל, נפלו על "סעיף עגבניות" – אני טוענת שלא בכל מתכון שרשומות עגבניות אכן צריך להשתמש בהן, ואילו הבנזוג שאלרגי לעגבניות, מתעקש שלא נסטה מההוראות במיוחד בשבילו. וכך קורה שדברים שמדליקים אותי, נשארים מחוץ למירוץ.

ואף על פי כן ולמרות הכול, מצאנו שבעה מתכונים חדשים שטרם הכנו קודם. והרי הם לפניכם, מדורגים לפי מידת ההצלחה של עשייתם, וכמובן לפי הטעם שלהם בסוף. ניתן לומר שהשניים הראשונים האפילו על כל השאר, שהנחילו לנו אכזבות ברמות שונות.

*

 

1

שבלולי גבינה מלוחים

מקור המתכון: חיה אילונה אלדר

טעם: מעולה, להתעלף

עלויות: סבירות. דרושים די הרבה מרכיבים

כמויות: חתכנו בחצי, וגם כך יצאו המון שבלולים (כנראה קטנים יותר מאלה של ממציאת המתכון)

קושי בהכנה: קל יחסית

דברים שלמדנו הפעם: את בצק השק"מ (שמנת, קמח, מרגרינה) המפורסם מחליף בימינו בצק החש"ק (חמאה, שמנת, קמח), הבריא הרבה יותר. ואני בכלל חשבתי שהש' מסמן שמן, אבל מה אני מבינה בהכנת בצקים, אני הרי לא אופה עוגות ועוגיות.

שאלת טמבל: איך מנקזים נוזלים מ-250 גרם גבינה לבנה 5%?

מדד הכלים בכיור: גדוש. ולראשונה נוספו וו לישה וקערת מיקסר.

שורה תחתונה: חייבים לעשות את זה שוב. רק באמצעות הפעלת משטר קשוח הצלחנו לשמור את השבלולים עד לארוחת הבוקר המסורתית של יום שישי.

 *

 

2

סבלה גבינות

מה זה: בישקוטים מלוחים

מקור המתכון: מריו ברקנר, באתר "טעמים"

מוצא: צרפתי

טעם: מצוין

עלויות: סבירות. הגבינות במחיר ממוצע אבל צריך גם 200 גרם חמאה

כמויות: לאחר ויכוחים החלטנו להישאר נאמנים למקור. יצא לנו כמעט פי 3 בישקוטים ממה שהובטח במתכון (110 לעומת 40)

קושי בהכנה: קל יחסית

מדד הכלים בכיור: בינוני

שורה תחתונה: הנגלה הראשונה חוסלה, הנגלה השנייה והשלישית נכנסו לקופסה אטומה. בטח יחזיקו מעמד עד יום שישי. גג

 *

 

3

כדורי תפוחי אדמה עם גבינות

מקור: אתר מתכונלה

עלות: יקר, בגלל כמות הגבינות, ואבקת השום שלא היתה לנו בבית.

כמויות: נשארנו נאמנים למקור, וזו היתה טעות. את כמות הגבינות אפשר היה להפחית בשליש. מצד שני: לחשוב שקנינו גביע שלם של גביע לבנה, כשבעצם, בכמויות המתאימות, היה צורך בכף בלבד

פאק בהכנה: תפוחי אדמה מבושלים הם דביקים מדי. לא עשינו, אבל היינו צריכים: להכניס אותם לתנור לכמה דקות או למיקרו, כדי שיתאדו הנוזלים, ויהיה קל יותר בהמשך המתכון.

טריק שלנו: שמנו קערת מים ליד כל הקערות עם התערובות, וככה היה קל יותר להכין את הכדורים הדביקים.

מדד הכלים בכיור: סביר

שורה תחתונה: קצת פחות שום והכל היה יותר טוב.

4

כדורי גבינה

מקור: שף אייל לביא, טעמים

מוצא: צרפתי

טעם: חלוקים בדעותינו. הבנזוג אהב מאוד, אני פחות. כנראה בגלל קמח התירס וגם קצת בגלל עודף סנט מור

כמויות: חתכנו בחצי

עלויות: הכל כבר היה לנו בבית, כולל קמח התירס, אבל על הסנט מור הוצאנו 45 שקל!

קושי בהכנה: קל יחסית

מדד הכלים בכיור: צנוע

שורה תחתונה: אולי בכל זאת היינו צריכים להכין גם את ריבת הפלפלים, או משהו אחר שיאזן את כל הסנט מור הזו.

 *

 

5

כדורי חלב סיניים

מקור המתכון: מקבץ מתכונים של נשות שגרירים, שנולד ביוזמת "מחלבות תנובה"

מוצא: סיני

טעם: קצת מתוק מדי לטעמי, מצוין לדעת הבנזוג

עלויות: זול יחסית, הדבר היחיד שקנינו במיוחד היה הקורנפלור, והוא היה די זול

כמויות: חתכנו בחצי, וגם כך מדובר היה בכמות עצומה

קושי בהכנה: קל יחסית

פאקים: אף אחד לא טרח לקרוא את המתכון שאשת השגריר העבירה, ולכן יש כמה פאקים. בראשם: הקביעה כי את ה"ממרח" צריך לעשות בסיר, ולא במחבת טפלון. שיבואו החבר'ה מהמחלבות/אתר נענע וישפשפו את הסיר, עם כל מה שנדבק עליו. נראה אותם.

מדד הכלים בכיור: בינוני

שורה תחתונה: כמו שכבר אמרתי במתכונים אחרים – קצת פחות סוכר, והכל היה בסדר.

 

6

גומבוץ

הכותרת שלנו: ככה לא עושים גומבוץ

מה זה: כופתאות גבינה הונגריות

מקור המתכון: לאצי שגב, שף מסעדת טוליפ

טעם: לא שפיט

עלויות: סבירות

כמויות: חתכנו בשליש

קושי בהכנה: זו לא היתה הבעיה

הפאק הגדול: בזמן ההכנות העליתי תמונה לאינסטגרם. הזהירו אותנו שלא צריך להקציף ביצים בשביל גומבוץ. אחר כך הלכנו לבדוק מתכונים אחרים, וראינו שיש בהם מרכיבים ש"מחזיקים" את התערובת. אצלנו, התערובת פשוט התפרקה במים הרותחים לעשרות חתיכות.

בהתייעצות מהירה, הוחלט פשוט להכין קציצות, לעטוף אותן בפירורי הלחם ולטגן. יצא משהו אכיל אבל טיפה שומני מדי, מתאים כתוספת לאורז למשל, ובכל אופן אי אפשר לקרוא לזה גומבוץ.

מדד הכלים בכיור: גדוש.

שורה תחתונה: חייבים שיחה צפופה עם השף, ושיראה לנו איך הוא עושה את זה, בדיוק לפי ההוראות שהוא נתן לאתר. אני צנצנת אם זה מצליח לו.

 

 *

7

חטיפי סלרי וגבינה

מקור המתכון: יוגי'ן וולף

טעם: זוועות, למות

עלויות: ראש סלרי אחד עולה 3 שקלים! ואני קניתי שישה, כי הם היו קטנים, וזו היתה רק ההתחלה לה לה של ההוצאות.

כמויות: נשארנו נאמנים למתכון.

קושי בהכנה: יותר מדי שלבים ועניינים, בהחלט נדרשת השקעה.

מדד הכלים בכיור: גדוש.

שורה תחתונה: זה נראה הרבה יותר טוב ממה שזה טעים. כלומר זה מגעיל. אללי, איזו טעות!

 

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • שלומית לוי  On 17 בספטמבר 2012 at 13:32

    מתעלפת מהמלוחים האלה…. איזה כיף לכם שאתם מבשלים ביחד. שנה טעימה וטובה:)

    • galithatan  On 17 בספטמבר 2012 at 23:02

      תודה. שנה טעימה ומצוינת גם לך! 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: