המירוץ למתכון 8

שמח במטבח, שמח במטבח של שלנו. ששה מתוך שבעה מתכונים במירוץ השמיני הם בעלי שמות לא טריוויאליים ולא כל כך מוכרים, אם אתם לא מהעדה. זה לא היה מדד לבחירה שלהם, כמובן, אבל בסיכום הכללי זה משמח אותנו, כי זה אומר שלפחות מבחינה מסוימת הצלחנו לגוון. עירבנו בין מרוקאים לפולנים, והוספנו קצת תיבול איטלקי. אתגרנו את עצמנו, התנסינו בדברים חדשים ולבסוף רחצנו הרבה כלים. היה טעים, רוב הזמן.

הערה של הבנזוג: שלושה מתוך המתכונים היו כיסונים ממולאים בגבינה. הדבר המעניין הוא שכאשר מטגנים את הכיסונים בשמן – הם זוכים אצלנו לתגובות טובות ולמיקום גבוה, אבל כאשר מבשלים אותם במים – הם מגיעים למקום האחרון.

 *

 1

פנזרוטי

מוצא: איטלקי – נפוליטני

מקור המתכון: מיכל וקסמן, ynet (מחברת ספרי בישול)

טעם: מצוין

למחרת: חימום קל בלבד

עלויות: יקר, עמוס בגבינות לא זולות

כמויות: חתכנו בחצי, ועדיין יצאו המון פנזרוטים

קושי בהכנה: הדרך ארוכה היא ורבה. המון שלבים, מילויים והתפחות

טיפ שמצא חן בעינינו: להדק כיסונים עם מזלג

מדד הכלים בכיור: גדוש

משהו לזכור: שווה להכין את עגבניות התמר לעוד הרבה מאכלים אחרים, מפסטה ועד סנדביץ'

שורה תחתונה: היה שווה את כל הדרך

 *

 2

קאדה

מה יש עימנו: כיסוני בצק במילוי גבינה

מוצא: כורדי

מקור המתכון: מאסטר שף ילדים

טעם: מעולה

עלויות: לא זול. בגלל הגבינות, ובגלל הצנוברים והאגוזים להכנת הפסטו הביתי

כמויות: חתכנו לשליש, ועדיין יצא המון

באג של המתכון: אין כמויות לגבינות של המילוי, וגם לא למרכיבי הפסטו. לקחנו כמויות ממתכונים אחרים.

קושי בהכנה: קל יחסית

מדד הכלים בכיור: גדוש

שורה תחתונה: ואנחנו חשבנו שרק וודקה עושה בועות!

*

מאפינס פולנטה, גבינה כחולה ובצל ירוק

מקור המתכון: לימור לניאדו תירוש, "הארץ"

טעם: קצת מתוק מדי. מעניין. מתפתח עם כל ביס

עלויות: זול יחסית, כי רוב המרכיבים כבר היו לנו בבית. מבין הגבינות הכחולות בחרנו ברוקפור, שגם כבר הייתה במקרר ממתכון קודם. נקנו במיוחד – קמח תירס, שמנת חמוצה ובצל ירוק.

כמויות: חתכנו בחצי. אין לנו שתי תבניות שקעים ואין לנו כוח לסיבוב שני

טוויסט קטן: ויתרנו על סומסום שחור והלכנו על סומסום רגיל. במילא זה בעיקר ליופי

קושי בהכנה: קל יחסית

מדד הכלים בכיור: בינוני פלוס

שורה תחתונה: קצת פחות סוכר, והכל היה בסדר.

*

פאקורה

מה יש עימנו: סיגרים אפויים

מוצא: מרוקאי ?

מקור המתכון: בישולוג, של הדיאטנית הקלינית יערה שרי

טעם: לא רע בכלל!

עלויות: זול יחסית

כמויות: עשינו בדיוק מה שכתוב. בפעם הראשונה בחיינו, כמות המלית הספיקה בדיוק לכמות הסיגרים הרשומה, ולא נשארו שאריות

קושי בהכנה: קל יחסית

מדד הכלים בכיור: סביר פלוס

שורה תחתונה: מסתבר שלא חייבים לטגן סיגרים כדי שיהיו טעימים, אבל כן חייבים לשמן אותם מכל הכיוונים, כך שדיאטטי זה לא.

*

5

אצבעות תפוחי אדמה

מקור המתכון: חיים כהן, מבשלים

טעם: מעולה

למחרת: סבבה, ולא חובה לחמם

עלויות: זול יחסית, כי רוב המרכיבים כבר היו לנו בבית

כמויות: הכפלנו פי 2 חוץ מהחמאה שנשארה אותו דבר, והקמח שהגדלנו רק ב-80%

קושי בהכנה: קל יחסית

מדד הכלים בכיור: בינוני

כלל אצבע: טעים גם בלי המלח הגס. אולי אפילו עדיף לוותר עליו.

שורה תחתונה: תן לאצבעות ללכת במקומך.

*

6

מניקוטי

מה יש עימנו: סוג של קנלוני

מוצא: איטלקי

מקור המתכון: אתר לשיתוף מתכונים cook share

טעם: אנחנו חלוקים בדעותינו. אני אהבתי, הבנזוג הרבה פחות. כך יצא שאכלתי את זה 3 ימים ברצף

עלויות: סבירות. הגבינות קצת מעיקות

לא פשוט: למצוא גבינת גרויר. אחרי שהקפתי את המעדנייה פעמיים, אאוריקה.

טוויסט: במקום לקנות צינורות קנלוני, לקחנו את דפי הלזניה מאחד המתכונים הקודמים וגלגלנו אותם לצינורות, כמו שלימדו אותנו במתכון ההוא

כמויות: נשארנו נאמנים למקור. המילוי הספיק ליותר מ-8 קנלוני, אז פשוט השתמשנו בו בהמשך השבוע כתערובת לחביתה

קושי בהכנה: לא נורא

מדד הכלים בכיור: גדוש, בעיקר כי היינו צריכים שתי תבניות למניקוטי

שורה תחתונה: מהמתכונים האלה שאו שאוהבים או שסובלים

*

 7

פירוגי רוסקי

מקור המתכון: אוכל קדימה אוכל (נענע10)

מוצא: פולני

טעם: אוכל אשכנזי, נו מה. משתפר כשמוסיפים את הבצל המטוגן.

עלויות: זול יחסית. קנינו את שתי הגבינות במשקל, מה שאיפשר לקחת כמויות לא גדולות יחסית.

כמויות: נשארנו נאמנים למקור. בכל הנוגע למילוי זו היתה טעות גמורה. נשארנו עם פי 3 מילוי ממה שהיה צריך. כנראה נשתמש לסיגרים ולטיגון פירה (כי יש בפנים חלבון. לא נראה לי מתאים לאכול את זה חי).

קושי בהכנה: קל יחסית (הבנזוג לא מסכים).

מדד הכלים בכיור: גדוש

שורה תחתונה: מזכיר איזה רביולי מפעם

 

 

 

 

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: