המירוץ למתכון 7

למרות קולות סקפטיים שנשמעו סביבנו לא אחת, אני גאה לומר שכבר כמעט שנה, שבוע אחרי שבוע, אנחנו מכינים מתכונים שאין בהם ירקות או בשר. בסך הכול הצלחנו, במסגרת "המרוץ למתכון", להתקין ולהציג כאן כמעט 50 מתכונים שונים. מה יהיה בשנה הבאה? אני אופטימית.

במירוץ הנוכחי, שהוא השביעי במספר וגם הוא כולל שבעה מתכונים (7 מספר יפה), רק מתכון אחד היה זוועתון ברמה שסבלנו מהתוצאה והתאכזבנו מהערב שהקדשנו לו. הוא ממוקם במקום ה-7, אך כדי להבהיר את הפער בינו לבין המקום השישי, היינו צריכים לקרוא לו המקום ה-11. מצד שני, גם לא היו שיאים שנרוץ לשחזר (הבנזוג חולק על הקביעה זו: לדעתו המתכון שהמקום הראשון היה להיט, והאמת היא שאנשים במקומות העבודה של שנינו גם אהבו את המתכון). לטעמי המתכונים היו טובים, אך לא התעלו על עצמם. בסך הכול היו הרבה גבינות – לא לשכוח שחג השבועות היה לא מזמן – והרבה עדות. הנה היא, השביעייה הלא סודית:

*

1

חטיפי גבינה צהובה וגרעיני חמנייה

מקור המתכון: עידית חייט, "לאישה"

מה מקבלים: חטיפים קטנים ומעוטרים

מוצא: ישראלי

טעם: מעולה

עלויות: סבירות ביותר

כמויות: חתכנו בחצי ולמרות זאת יצאו לנו המון חטיפים, שנשארו איתנו גם למחרת

קושי בהכנה: קל יחסית

מדד הכלים בכיור: סביר

שורה תחתונה: עדיין אין לנו מערבל. ועם זאת, צלחנו את המתכון בקלות יחסית

*

2

שלקנה

מקור המתכון: שושי נעים ולילי קדוסי (אם ובת)

מוצא: יהדות ביג'אר, עיירה קטנה בחבל כורדיסטן, הנמצאת בשטחה של איראן

מה זה בעצם: חביתיות מלוחות

טעם: מצוין

עלויות: הגבינה עלתה קרוב ל-20 שקל (כי קניתי גבינת עיזים, ביקשו "רק" צאן), והירוקים עלו כ-10 שקלים. כל השאר, היה לנו בבית

כמויות: נשארנו נאמנים לכמויות. התוצאה – יותר חביתיות ממה שנכתב

קושי בהכנה: פשוט יחסית, אבל לוקח הרבה זמן

מדד הכלים בכיור: גדוש ביותר

שורה תחתונה: דורש השקעה, אבל שווה אותה

*

3

בויוס

מה יש עימנו: חטיפי גבינה

מקור המתכון: שף מיקי שמו

טעם: טוב מאוד

עלויות: הגבינות דורשות השקעה כספית קטנה

כמויות: חתכנו בחצי, ועדיין יצא המון כך שהיינו חייבים לעשות "נגלות"

קושי בהכנה: פשוט יחסית

מדד הכלים בכיור: סביר

שורה תחתונה: הוספנו תבלינים שונים, כפי שמוצע באחת הכוכביות במתכון. יצא מגוון ולעניין. הבעיה היתה שבמידת החום הנדרשת ובמספר הדקות המבוקש, הבויוס כמעט נשרפו.

*

4

בוניאוליטוס

מקור המתכון: עדי ספרן, אתר מבשלים של חיים כהן ואלי לנדאו

מוצא: המורים בגרנדה שבספרד. במקור נקרא Buñuelos de aguamiel, כלומר בוניאולוס של מי דבש – סופגניות שהוכנו מלחם טבול ביין שרי ותבלינים, מטוגנות בשמן זית וטבולות במי דבש רותחים.

מה זה בעצם: סוג של סופגניות

שאלה: גם בספרד היה קוטג'? ובמילים אחרות – באיזו גבינה השתמשו במקור?

טעם: מצוין

עלויות: זול למדי

כמויות: נשארנו נאמנים למקור

קושי בהכנה: לא כל כך ידעתי מה לעשות עם החמאה, איך לגרום לה להתערבב עם הקוטג', אבל צלחנו את המכשול

מדד הכלים בכיור: סביר (אני לא אוהבת לטגן בשמן עמוק, ולנקות אחר כך)

שורה תחתונה: גרידת הלימון היא הברקה. ויתרנו על אבקת הסוכר. אכלנו את הבוניאוליטוס עם גלידה (הבנזוג) וריבה ביתית (אני). לצערי שברתי את הכפית שאיתה אכלתי את הריבה, כשניסיתי להסיר את שאריות המתיקות.

*

5

קרוקטים מביצים קשות

מקור המתכון: אתר טעמים (יוג'ין וולף עם צחי בוקששתר)

מוצא: רומני. וליתר דיוק – אזור טרנסילבניה שברומניה, שיש בו השפעות אוסטרו הונגריות

טעם: מושפע לטובה

עלויות: אפילו שיש הרבה מרכיבים, לא יקר במיוחד

כמויות: חתכנו בחצי. בכל זאת, שלוש וחצי ביצים לאדם זה יותר מדי

קושי בהכנה: לא קשה, אבל מרובה שלבים

מדד הכלים בכיור: גדוש

שורה תחתונה: לא נעים להגיד, אבל חוסל במהירות

*

6

דפי לזניה מוקרמים כמו קנלוני

מקור המתכון: לוצ'יאנה פרפרטה

מוצא: איטלקי

מה זה בעצם: צינורות בצק ממולאים

טעם: טוב מאוד (עלי הלזניה היו קצת יבשים בקצה, אבל בקטנה)

עלויות: לא זול, בגלל הגבינות והצנוברים. בנוסף, נתקענו עם חצי חבילת דפי לזניה מיותרים

כמויות: מבחינת דפי הלזניה נותרנו נאמנים למקור, מבחינת המילוי חתכנו בחצי, וכמובן שהספיק. האמת היא שזה תמיד ככה עם מנות שכוללות מלית – נותני המתכונים חיים בלה לה לנד מוזר.

קושי בהכנה: לא מסובך

מדד הכלים בכיור: גדוש

שורה תחתונה: נעים להכיר

*

7

בצק גבינה ממולא בקממבר עיזים

מקור המתכון: שף נחי אלקין ממושב רמות

מוצא: צרפתי

טעם: אפילו הקממבר לא מצילה את המצב. פשוט לא זה

כמויות: כמות הבצק מתאימה לשתי "כיכרות" קממבר, על אף שזה לא מצוין במפורש (כתוב: "200 גרם", ובסופרמרקטים אין גבינות קממבר "סגורות" במשקל כזה, רק 125 גרם)

עלויות: יקר, בגלל הקממבר (כפול שתיים) והעז-מה

קושי בהכנה: קטסטרופה במיטבה, למרות שהבצק הושאר ללילה במקרר כמבוקש. למעשה הוא יצא רך מדי, לא משנה כמה קמח הוספנו מעבר למה שנכתב. באפייה הכול נזל מסביב, ולא נשאר על הקממבר

מדד הכלים בכיור: גדוש

שורה תחתונה: כישלון, ואכזבה מרה. למרות שבדף הפייסבוק של משק יעקובס הבטיחו לחזור אליי עם תשובה לגבי הפאקים, נעלמו כאילו בלעה אותם האדמה

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • .מירי  On 6 ביוני 2012 at 13:20

    אני נורא אוהבת את המדור הזה!

  • אורלי  On 6 ביוני 2012 at 14:11

    את תפיחיות הגבינה שאכלת אצלי בבית לפני כמה שנים, ניסיתם?
    אני חושבת שיש לי את המתכון באיזו חוברת שבועות ישנה…

    • galithatan  On 6 ביוני 2012 at 17:29

      אההה מי זוכר?
      בכל אופן אנחנו עושים מתכון שזמינים באינטרנט, אז אם תתני כמה מילות חיפוש אבדוק אם העלו את התפיחיות באיזשהו אתר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: