המירוץ למתכון 6

בהתחלת ובסוף כל מתכון, הבנזוג מצלם את תמונות ה"מחזור" המסורתיות, שאליהן מתייצבים כל הרכיבים שכוללת המנה, וכל המאכלים שנוצרו במהלך הערב. לעיתים יש 20 משתתפים בתמונה, לעיתים שניים. לעיתים אף אחד מהם לא ישרוד עד יום המחרת, לעיתים רחוקות הם יגיעו לפח האשפה. אבל תמיד תמיד יש תמונה שמנציחה אותם. וכמובן, עוד 10,000 תמונות שמתעדות את התהליך. רק תמצית קטנה מהן מגיעה לכאן. אז הנה הם, כוכבי הפלאשים של החודשיים האחרונים, לםי סדר הצלחתם:

1
ספינג' ממולאים גבינה

מקור המתכון: שף חיים כהן

מוצא: כפי הנראה, מרוקו

מה זה בעצם: סופגניות מלוחות

טעם: מעולה

עלויות: חוץ מהקשקבל, שעולה כ-17 שקל, הכול היה לנו בבית

כמויות: עשינו בערך 3/4 מהכמות, וגם ככה יצא הרבה

קושי בהכנה: פשוט יחסית

מדד הכלים בכיור: סביר, למרות שחייבים לציין שאני שונאת לנקות סירים שנעשה בהם טיגון בשמן עמוק, ועוד יותר שונאת לנקות את המיקסר.

נימוקים לבחירה: אהבנו את הטייק-אוף על המאכל הידוע והמוכר, והתענגנו על כל רגע בזמן האכילה.

שורה תחתונה: חייבים לעשות את זה שוב מתישהו.

*
2

צ'בורק

מקור המתכון: האתר רוזמרין קיטשן

מוצא: אסיה המרכזית. הראשונים שהחלו להכין אותו הם הטאטארים שמוצאם בהרי קרים. מקובל גם בהרי הקווקז

טעם: מצוין

עלויות: זול יחסית. לא צריך יותר מ-150 גרם קשקבל

כמויות: נשארנו נאמנים לכמות הבצק, אך השתמשנו רק בשליש מכמות הגבינה

קושי בהכנה: פשוט יחסית, אבל לוקח הרבה זמן

פאק שלנו: לא לקחנו ברצינות את ההצעה להכין את המתכון במערבל יד חשמלי. עשיתי הכל ביד. יצא טוב אבל לא אלגנטי, וזה באנדרסטייטמנט

צמצום: בחרנו בגבינה אחת בלבד, קשקבל, ובעשב תיבול אחד בלבד, בזיליקום

מעצבן: שגיאות הכתיב במתכון. דוגמאות: "ממלאים בתערובת גבינה ומדביקים טוב קצבות", "לטגן משני הצדדים במחבט מחומם טוב". יכול להיות שזה מסיבה אובייקטיבית – בעלת האתר היא עולה חדשה או דיסלקטית – אבל אין לה חברים שיכולים לעזור?

מדד הכלים בכיור: גדוש, וקשה לניקוי

שורה תחתונה: חייבים לקנות מערבל

*


3

מאפינס מוצרלה

מקור המתכון: אכול ושאטו, חברת שמרית

טעם: מצוין

עלויות: רק המוצרלה יקרה

כמויות: נשארנו נאמנים למקור (מתאים ל-6 שקעים גדולים), ועשינו נגלה שנייה בשני שקעים

ציוד: תבנית שקעים

קושי בהכנה: פשוט יחסית

מדד הכלים בכיור: סביר לכיוון הגדוש

שורה תחתונה: יותר טעים ממה שחשבתי שיהיה. לא צריך להוסיף כלום
*


4
לביבות גבינה ורום

מקור המתכון: שף ברק חי חורש, באתר "אוכל פלוס"

עיתוי: זה המתכון שהכנו במהלך חול המועד פסח

טעם: מצוין, גם ביום שאחרי.

עלויות: חבילת מצות קטנות לקחתי מאימא, קוטג' כבר לא עולה 8 שקל אלא 5 ומשהו, וגם עמק מגורדת היא זולה יחסית. קמח מצה קניתי במיוחד –כ-9 שקלים.

כמויות: נשארנו נאמנים למקור. יצאה כמות ענקית

קושי בהכנה: לא מסובך במיוחד. אבל העניין שצריך להשרות מצות במים… בואו נאמר שלא חיכיתי כמה דקות, אלא יותר משהו כמו דקה ורבע.

מדד הכלים בכיור: גדוש

שורה תחתונה: מי ידע שמתכון פסח יכול להיות כל כך טעים.

*


5
פרחי בצק פילו

מקור המתכון: ישראל אהרוני, אתר אוכל טוב

טעם: סביר ולא יותר

עלויות: השתמשנו רק בשני שליש מכמות הגבינות הנדרשת, ובכל זאת שילמנו 40 שקל, ולזה צריך להוסיף את עלי הפילו שקנינו במיוחד, שמנת חמוצה ושמנת מתוקה.

כמויות: שני שליש מילוי, 100% דפי פילו

קושי בהכנה: פשוט יחסית, אבל לוקח זמן. ממש לא "רבע שעה" כמו שאהרוני טוען.

פאקים בעלילה: לא כתוב לאיזה גודל של תבנית מיועד המתכון, ולכן נאלצנו להשתמש בשתי תבניות. לא כתוב כמה חמאה צריך, הימרנו על 60 גרם וחלק הלך לפח. מראש הלכנו על שני שליש מילוי כי לא חשבנו להשתמש בכל העלים, והנה נשאר הרבה מילוי, עד שלא היתה ברירה אלא להשתמש בכל השמונה, ועוד לזרוק קצת מילוי. ואחרי הכול, לא כתוב להשאיר קשקבל לסוף.

טוויסטים: במקום קשקבל שמנו מלמעלה פרמזן. במקום עשבי תיבול טריים הלכנו על עשבי תיבול יבשים + בצל ירוק טרי.

פאק שלנו: במקום שמנת חמוצה שמנו שמנת בישול, אז התערובת יצאה קצת יותר נוזלית.

מדד הכלים בכיור: גדוש

שורה תחתונה: פעם אחת ודי

*


6
טירופיטיקה

מקור המתכון: ynet

מוצא: יוון

אז מה היה לנו: מתכון לבן מלובן. השמן זה הדבר הכי צבעוני פה. כשהגענו לשלב הטיגון לא הפסקתי לקטר, כי הגבינה נדבקה לתחתית הסיר אפילו ששמנו די הרבה שמן, כמו שצריך. לבסוף יצאה כמות גדולה מדי לטעמי, וסבירה לדעת הבנזוג. מה שקרה זה שהוא אכל יותר ממני, ואז טען שאני מבאסת, כי אנחנו לא חולקים שווה בשווה את התוצאה, והרי זה לא שהשארתי חלק מהכמות שלי למחר – פשוט כי אי אפשר. חייבים לאכול מייד. לטעמי, זה יישאר מתכון חד פעמי.

טעם: ככה-ככה

עלויות: רק הגבינות יקרות, ברמה כזו שקניתי 200 גרם מכל אחת, במקום 250 גרם.

טוויסט: הוספנו עוד 100 גרם גבינה קשה שהיתה בבית.

כמויות: נשארנו נאמנים למקור.

קושי בהכנה: הכל נדבק בסיר, למרות השמן. היתה מלחמה.

מדד הכלים בכיור: סביר.

שורה תחתונה: דרושה מאמא יוונייה שתסביר לנו איפה טעינו.

*


7
לביבות גבינות, שקדים ובזיליקום

מקור: טל יעקב, השפית של "טל ושני" (בית קפה תל אביבי)

טעם: סביר

עלויות: זול יחסית, אבל היינו צריך לקנות במיוחד ריקוטה (הבזיליקום נשאר מהמתכון הקודם)

כמויות: נשארנו נאמנים למקור

קושי בהכנה: פשוט יחסית, אבל צריך הרבה הכנות. נאמר זאת כך – לא חסרה עבודה לשני אנשים שמחכים שתפוחי האדמה יתבשלו

מדד הכלים בכיור: סביר לכיוון הגדוש

שורה תחתונה: מאכזב מאוד, כי היו ציפיות. בכל זאת, שקדים ואגוזים. ביום למחרת, הלביבות נראו – וגם הרגישו על הלשון – כמו אוכל של בית תמחוי רע. נאלצנו לזרוק אותן לפח.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • שלומית לוי  On 23 באפריל 2012 at 14:26

    למרות שאני מדירה עצמי מבלוגים וכתבות על אוכל ובישולים, אצלך זה תמיד חמוד. אולי כי הפוסט מקרין על זוגיות יפה:)

    • galithatan  On 23 באפריל 2012 at 16:29

      תודה 🙂
      ורק לידיעה – משום מה פוסטים על אוכל הם הכי פופולריים מבחינת כניסות. אבל זה לא יגרום לי להעלות את המינון שלהם 😉

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: