מצעד הקינוחים 13

שתהיי לי הסכין שפורסת את העוגה: תודו שזו אחת הדרכים המוזרות להתחיל עם בחורה. אבל אם היא חובבת מתוקים, יכול להיות שלא תיפסלו על הסף. אולי היא אפילו תזמין אתכם לקפה ועוגה במקום מוצלח (נעים ואינטימי זה יהיה אולי בדייט השלישי). בעצם מה שרצינו לומר הוא שמצעד הקינוחים חוזר, והפעם מדובר במצעד אקלקטי במיוחד. לא בשל הפיזור הגיאוגרפי – ירושלים עדיין שולטת – אלא בשל לוח הזמנים העצום שעל פניו התפרסה טעימת הקינוחים. אמנם באמצע פרסמנו שני מצעדים, אבל הם לא היו מצעדים רגילים – הראשון היה מצעד אורחים, והשני מצעד זוגות. כך שעבר הרבה זמן מאז שהתפרסם פה מצעד "רגיל".

אבל כיוון שאנחנו עדיין אנחנו, והטעם שלנו לא משתנה כל כך מהר, הדירוג היה כרגיל: מלא בחילוקי דעות. הפעם הם נבעו מכך ששלושה קינוחים ראויים בעינינו למקום הראשון. כן כן, עד כדי כך היה לנו טוב. ובסוף נתנו את הבכורה לתל אביב. סוג של פשע, אבל פשע מתוק.

ועכשיו וידוי: בפרוס עלינו חגיגות בר המצווה של המצעד, אנו שוקלים להפסיק את קיומו. נראה לנו שהעסק המתוק מיצה את עצמו. אם אנחנו טועים, אנא ידעו אותנו. ובינתיים, מהעניינים המרים נעבור לקינוחים המתוקים:

*

1
ברולה אספרסו

איפה: סושי סמבה, תל אביב

מה קיבלנו: קרם ברולה, עלי ערבסק. רוטב אספרסו שוקולד לבן (מאוד מוסיף) וגלידת אגוזי לוז. עשיר בטעמים, וטעים להפליא.

מחיר: 42 שקל

אסתטיקה בהגשה: מצוינת

ציון: 10

מנימוקי השופטים: ככה הופכים מנה בנאלית להצלחה מעוררת.

*

2
רביולי שוקולד
איפה: טופולינו, ירושלים
מה קיבלנו: רביולי שוקולד ברוטב טופי-קפה מעולה. קינוח מפתיע במקוריותו.
מחיר: 39 שקל
אסתטיקה בהגשה: פשוטה, אבל מי צריך יותר.
ציון: 10

*

3
טארטלט תפוחים
איפה: אל דנטה, ירושלים
מה קיבלנו: תפוחים אפויים במידה הראויה, בסיס בצק טעים, וגלידה משובחת (תמרים-פקאן-רום) עם שבבי שקדים. הבעיה היחידה היא שהיה ראוי להגיש את המנה עם מזלג ולא עם כפית, לנוחות האכילה
מחיר: 32 שקל
אסתטיקה בהגשה: מצטיינת
ציון: 10

*

4
קסטה באמבטיית שוקולד
איפה: בלק בורגר, ירושלים
מה קיבלנו: גלידת חלבה עם אגוזים, עוגיית שוקולד ורוטב שוקולד חם חסר טעם.
מחיר: 36 שקל
אסתטיקה בהגשה: סבירה פלוס
ציון: 8.5

*

5
אפוגטו

איפה: כרמא, ירושלים

מה קיבלנו: הרבה קצפת, קצת גלידה. האספרסו בתחתית מאוד מעורר ומוסיף.

מחיר: 28 שקל

אסתטיקה בהגשה: טובה

ציון: 8.5

*

6
טרטופו
איפה: פולי, ירושלים
מה: כדורי שוקולד בלגי עשיר בציפוי קקאו צרפתי, בתוספת גלידה.
מחיר: 36 שקל
ציון: 8. אמנם טעים, אבל הכמות לא מצדיקה את המחיר

*

7
עוגת גבינה פירורים
איפה: קפה איתמר, מושב אורה
מה קיבלנו: עוגה עם הרבה גבינה וקצת שוקולד, וכרגיל בקפה איתמר שהוא גם משתלה – פרח כקישוט
מחיר: 32 שקל
אסתטיקה בהגשה: מצטיינת
ציון: 8

*

8
קרמה קטלנה
איפה: בארוד, ירושלים
מה קיבלנו: מוגדר כמנה ספרדית, אך עשוי ממסקרפונה, גבינה איטלקית. מרקם סמיך, מנה לא שגרתית.
מחיר: 32 שקל
אסתטיקה בהגשה: פשוטה
ציון: 8

*

9
מוס נוגט ושוקולד
איפה: קדמה, ירושלים
מה קיבלנו: גליל מצופה פירורי עוגת שוקולד, ובתוכו המוס
אסתטיקה בהגשה: סבירה
ציון: 8

*

10
מעדן שוקולד וקרם ברולה
איפה: קולוני, ירושלים
מה קיבלנו: עם רוטב וניל אספרסו, שצריך למזוג על המעדן – כלומר על המוס. לצערנו הרוטב היה מאוד חמוץ, וכששאלנו על הנושא נאמר לנו ש"ככה זה, האספרסו אצלנו קצת חמוץ". בלי הרוטב, מדובר ביופי של קינוח.
מחיר: 34 שקל
אסתטיקה: טובה
ציון: 8

*

11
מוס חלבה
איפה: ברוהאוס, מבשלת הגולן, קצרין
מה קיבלנו: מוס עם ציפוי שוקולד מריר. הטעם היה קצת חולי.
מחיר: 29 שקל
אסתטיקה בהגשה: מצוינת
ציון: 8

*

12
שוויצריה הקטנה
איפה: לימה, זיכרון יעקב
מה: בסיס אגוזים שמזכיר בראוני, מוס מסקרפונה ונטיפי שוקולד לבן. מתוק, אבל לא יותר מדי. הגרנולה מסביב מוסיפה.
מחיר: 34 שקל
ציון: 8

*

13
אצבעות שוקולד וקוקוס
איפה: סימה, ירושלים
מה: האצבעות הרגישו לנו כמו ממתק קוקוס, אבל איכותי וטעים.
אסתטיקה: סבירה.
מחיר: 18 שקל
ציון: 8

*

מחוץ למצעד, מחוץ לארץ:

זביוני

איפה: הארי'ז דולצ'י, ונציה

מה קיבלנו: מנה מצוינת, על גדות אחת התעלות

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • שלומית לוי  On 30 בנובמבר 2011 at 10:58

    המנה הכי טובה שאכלתי אי פעם- בניו יורק.
    מסעדת ברבוניה, שף ישראלי מקסים אמיתי- אפי.
    המנה נקראת סילאן. מורכבת מפצפוצי אורז ואגוזים, גלידה ביתית ושערות חלבה.וכמובן סילאן.
    אלוהי, לא פחות. 🙂

    בכלל מסעדה מופלאה.

    • galithatan  On 30 בנובמבר 2011 at 11:35

      נשמע מעולה. לא יודעת מתי בפעם הבאה אהיה בניו יורק, אבל שומרת את ההמלצה 🙂

  • Sharon  On 30 בנובמבר 2011 at 11:00

    את המצעד הזה אי אפשר להפסיק!

  • דפנה לוי  On 30 בנובמבר 2011 at 12:08

    הרמתי ידיים. אני לא מזמינה יותר קינוחים. הכל נראה כל כך טיפשי אחרי התמונות האלה…:-)

    • galithatan  On 30 בנובמבר 2011 at 12:39

      לא, לא, אל תפסיקי! 🙂
      פשוט תדאגי שתמיד יהיה לפחות עוד בן אדם אחד בסביבה שמוכן לחלוק איתך את זה. ואם יהיו עוד שניים – עדיף.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: