המירוץ למתכון 1

מה אפשר לעשות עם בחורה שלא אוכלת דגים ובשר, ובחור שלא אוכל ירקות? עד כמה הארוחות המשותפות שלהם יכולות להיות מקוריות? החלטנו לעשות מעשה, להתאמץ ולגוון. כמו שבע כלות לשבעה אחים, התאמנו בין שבעה מתכונים לשבעה שבועות. השתמשנו בהרבה גבינות וביצים, ניסינו לבחור רק מתכונים בעלי סיכוי לרמת הצלחה גבוהה. לא תמיד בחרנו נכון.

עכשיו הגיע השלב המסכם, לפחות של סבב א'. דירגנו את המתכונים לפי התוצאה הסופית, כלומר הטעם. אבל לקחנו בחשבון גם את זמן ההכנה, עלויות המנה, והרלבנטיות שלה ביום למחרת. בשני המקומות הראשונים נמצאים מתכונים שאת כל אחד מהם אפשר להגדיר כבר קיימא – כלומר טעים למאכל גם כמה ימים אחרי שהוכן. במקום השלישי נמצא מתכון שהיה אכיל בימים שלאחר הכנתו, אבל הוא לא היה אז ממש טעים – מדויק יותר לומר שאיבד את החיוניות שלו.

אם התמונות או שם המנה נראים לכם, כל מה שצריך הוא ללחוץ על הקישור המצורף. צרפנו גם הערות ועצות שנראות לנו מועילות – אולי אם מישהו היה מכין אותנו בצורה דומה, דברים היו נראים אחרת. אז קדימה, עוברים לדבר האמיתי. בתאבון!

1

כדורי ריזוטו

מקור המתכון: שף איציק מרציאנו מאסיינדה ביער

טעם: מעולה גם אחרי יומיים.

עלויות: גבוהות, בעיקר בגלל שצריך 200 גרם מוצרלה מגוררת, 250 גרם רוקפור וחצי כוס שמנת. כל יתר המרכיבים לא מגיעים למחיר של שלושת אלה.

כמויות: היסטריות, פי 2 ממה שצריך, גם אם מתכוונים לאכול את זה שלושה ימים ברצף. בפעם הבאה נחתוך בחצי. יותר טוב לקיבה, לזמן ההכנה ולכיס.

הכנה: עד שלב הטיגון, העסק לא הכי קשה בעולם. אמנם צריך לגרד 250 גרם רוקפור וזו חתיכת עבודה – אבל אפשר לעמוד בזה. בשלב הטיגון צריך לעמוד בקצב – עדיף שיהיו מעורבות בזה ארבע ידיים. שווה את המאמץ.

דפקט: המתכון כולל חמש ביצים. בשלב ראשון כתוב לשים את הביצים בתערובת, אך לא כתוב כמה ביצים. בשלב מתקדם יותר כתוב שצריך לטרוף ארבע ביצים ולגלגל בהן את כדורי הריזוטו לפני שעוברים לשלב הפנקו. העברית והמתמטיקה לא מתחברות פה. בנוסף, לא כתוב לכמה אנשים בארוחה הכמויות מספיקות.

טייק אוף: את כל ה-5 ביצים שמנו בתערובת, וכשהגיעה שעת הטיגון, פשוט גלגלנו את הכדורים בפנקו. בניגוד לכתוב במתכון, לא טיגנו בשמן עמוק.

הורדנו מהמתכון: עלי טימין

אגב: זה המתכון הראשון שהכנו, ובמקרה יצא שהוא גם הכי טעים
*


2
שבלולי פיקורינו

מקור המתכון: דנה מלמד, אתר וואלה!

טעם: ממכר.

עלויות: זול יחסית, כיוון שריקוטה היא לא גבינה יקרה (11.5 שקל ל-300 גרם), ופיקורינו קנינו בדיוק 100 גרם (11.5 שקל). מצד שני, נשארנו עם חצי חבילת בצק עלים וחצי מכמות הריקוטה.

כמויות: 22 שבלולים.

קושי בהכנה: קל יחסית.

ציוד: שום דבר. מאוד חסכוני בשטיפת כלים.

חשוב: המתכון לכאורה נורא פשוט, ועם זאת נעזרנו בהרבה עצות כדי להבטיח את הצלחתו.
ראשית, כדאי לדעת ש"ריקוטה פרסקה" מתאימה למתכון.
שנית, עם בצק עלים צריך לעבוד כשהוא קר. לכן יש להפשיר חלקית את החבילה ששוקלת 1 ק"ג, לחתוך לחצי, ואת החצי השני להקפיא מייד.
שלישית, כדאי להכין את השבלולים על כל הבצק המרובע, ולא לחתוך לרצועות כמו שנאמר במתכון. רק לאחר שמכינים את כל המילוי יש לחתוך אותו לאורך, וליצור שני גלילים ארוכים.
רביעית, את הגלילים כדאי להכניס למקרר ל-10 דקות, על מנת שיהיה נוח לחתוך אותם לעיגולים.

אהבנו: בימים שאחרי, אפשר להכניס לתנור בחום של 140 מעלות לכמה דקות, והטעם יהיה מעולה.

יציאה: ואני בכלל לא סובלת בורקס גבינה. אבל זו ליגה אחרת.

*


3
בואיקוס

מקור המתכון: שי-לי ליפא, סגנון/nrg

מוצא: בלקני.

טעם: טעים מאוד. ממכר.

עלויות: 215 גרם גבינת קשקבל ברשת "חצי חינם" עולים 21.4 שקל. כל שאר המרכיבים זולים, אלא אם לוקחים בחשבון שגביע גבינה לבנה עולה היום 7.3 שקל, וקונים גם פסטו במיוחד.

כמויות: מספיק ל-60 כדורים בינוניים, למרות שבמתכון מדברים על 40 קטנים.

קושי בהכנה: קל מאוד.

ציוד: דרוש מיקסר עם וו גיטרה. בהיותנו חסרי מיקסר התחלנו עם כף (עדיף כף עץ) ועברנו ללוש ביד. דרושות גם שתי תבניות לתנור.

טייק אוף: בחצי מהכמות שמנו כף וחצי פסטו, וכך קיבלנו שני סוגים.

הורדנו מהמתכון: פפריקה חריפה.

חשוב: כמה שהמאפים האלה להיט בערב שמכינים אותם, למחרת הטעם יורד בחצי. שום חימום לא ישווה לתוצאה המקורית.
*


4
שקשוקה איטלקית

מקור המתכון: אלי לנדאו, מבשלים

מוצא: איטלקי

טעם: אנחנו חלוקים בדעותינו.

עלויות: הכל יחסית זול, חוץ מהגבינה (20 שקל לכמות ארוזה גדולה מהדרוש).

טייק אוף: בחצי חינם לא היה גורגונזולה, אז במקומה השתמשנו ברוקפור (המלצה של ענבל).

כמויות: 4 ביצים, 4 מנות.

ציוד: שומדבר מיוחד, מלבד תבנית מתאימה.

קושי בהכנה: הקושי הוא פיזי, לערבב את הפולנטה בסיר במשך 20 דקות. עשינו משמרות.

בעיה: לא הצלחנו ליצור גומחות, הפולנטה שקעה ומייד עלתה למעלה בחזרה.

הורדנו מהמתכון: את כל המרכיבים קיצצנו בחצי.

חשוב: להשאיר בתנור אפילו יותר מ-12 דקות. יותר זמן, יותר טעים.

תובנה: אולי אם שכבת הפולנטה היתה יותר דקה, הייתי נהנית יותר.

*


5

פאי קשקבל מפיתה עירקית

מקור המתכון: שף עמיר ניצן, טעמים

טעם: טעים מאוד, אך לא נפלנו. לקראת הסוף כבר לא יכולתי לאכול יותר, נהיה מצמיא.

עלויות: 220 גרם גבינת קשקבל ברשת "רמי לוי" עולים 28 שקל. כל שאר המרכיבים זולים.

כמויות: 2 פיתות עירקיות מספיקות לזוג.

קושי בהכנה: קל יחסית, מלבד הצורך להפוך את המנה על פיה. גם לחתוך אותה לא לגמרי פשוט.

כלים: דרושה תבנית גדולה במיוחד.

טייק אוף: במקום רוזמרין שמנו עירית, במקום שני בצלים שמנו אחד (וזה מספיק לגמרי). הוספנו גם קצת זעתר ובזיליקום יבש.

הורדנו מהמתכון: פלפל.

*


6
פלאפל פטריות
מקור המתכון: שף טארק שהואן, אתר מבשלים

מוצא: ים תיכוני

טעם: מאכזב יחסית לציפיות. אולי אם הכדורים היו יותר קטנים, התוצאה היתה טעימה יותר.

עלויות: ההשקעה העיקרית היא בפטריות, רכשנו שמפיניון ופורטבלו. נענע, פטרוזיליה ובזיליקום קנינו ב"חבילות" שכוללות פי כמה וכמה ממה שצריך, אבל זולות מאוד.

כמויות: חתכנו בחצי. יצאו לנו כ-20 כדורים.

קושי בהכנה: לא מתאים לאדם אחד, אלא אם הוא להטוטן צמרת. וגם – מכיוון שאין ביצים וקמח בעיסה עצמה, היא לא ממש מתגבשת לכדי כדור יציב.

דפקט: לא נאמר אם צריך קצת שמן לפטריות שבסיר (שמנו מעט שמן זית). ובשלב הטיגון – האם קודם לצפות בקמח או קודם לצפות בביצה? הדבר היחיד שבטוח הוא שבסוף שמים פירורי לחם. וגם, לא נאמר בכמה ביצים יש להשתמש לציפוי. אנחנו השתמשנו בביצה אחת, אקסטרה לארג'.

ציוד: מג'ימיקס, משקל

הורדנו מהמתכון: שיני שום, כוסברה

*

7

רביולי במילוי גבינות

מקור המתכון: פזית סבג, אתר FoodsDictionary

טעם: לא משהו, אפשר אפילו להגדיר את הגבינות כבעלות טעם וולגרי. מצד אחד, אולי זה טוב שהטעם כמעט נעלם בהכנה. מצד שני, זה רביולי גבינות או מה? את מה שנשאר טיגנו למחרת בשמן זית, הטעם השתפר (מזכיר בוריקה) והגבינות הורגשו לטובה.

עלויות: הגבינות פשוטות, וגם קנינו במשקל בדיוק כמה שצריך, כך שמדובר במנה זולה יחסית.

הכנה: להדק, להדק, להדק. ולהתאזר בסבלנות, כי זה לוקח זמן.

כמויות: לכאורה, סבירות ביותר.

דפקט: נתייחס להוראה "הבצק לא צריך להיות דביק". אין שום סיכוי שהוא לא יהיה דביק, אם לא יוסיפו לו הרבה קמח. כלומר, הכמויות לא נכונות.

הצעת ייעול: מי שאין לו מכונת פסטה בבית, שיוותר על ההכנה. הבצק פשוט לא יוצא מספיק דק.

טייק אוף: הוספנו רוטב פסטו להצלת המצב.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • דפנה לוי  On 4 באוגוסט 2011 at 7:48

    מתי אתם מתחילים את שירותי הקייטרינג?

    • galithatan  On 4 באוגוסט 2011 at 10:08

      מי המשוגע שייקח קייטרינג בלי דגים בשר וירקות? 😉

  • R.Marom  On 4 באוגוסט 2011 at 10:11

    אבל אף אחד לא דיבר כאן על בחורה שלא אוהבת להכין, ושאוהבת רק לאכול!
    מעורר תאבון!!
    🙂

    • galithatan  On 4 באוגוסט 2011 at 10:54

      כל העניין הוא לבצע פעילות זוגית במקום להעביר עוד ערב בבית קפה / מסעדה / אוהל 😉

  • שלומית  On 4 באוגוסט 2011 at 11:25

    ומה יוצא לנו הקוראים מזה???

    נתת לי רעיונות משובחים לתחזוק הזוגיות.

    תודה

    • galithatan  On 4 באוגוסט 2011 at 14:42

      נו, אז יהיה לך טעים פעמיים 🙂

      (מזכיר לי את הציטוט של גוטה ממציצים, "האוכל הזה שורף פעמיים. פעם ראשונה כשאוכלים אותו")

  • shlomiyosef  On 4 באוגוסט 2011 at 13:45

    יאמייייייי

  • מומלצי הבלוגוספירה  On 10 באוגוסט 2011 at 10:22

    גליתי הפוסט הזה מצויין ועשיר. איזה יופי שהבאת אותו
    מומלץ בפנאי
    http://hamimlatsim.blogspot.com/2011/08/188-118.html

    אסתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: