מצעד הקינוחים 7 – וופל בלגי

 

באחד המצעדים הקודמים דיברנו על מחירי הקינוחים. אחד מהם, עוד יותר יקר מאחרים, אולי בגלל שלא בכל המקומות מחשיבים אותו למנה אחרונה, הוא הוופל הבלגי. החלטנו להקדיש לו מיני מצעד מיוחד, בלי לעשות אפליות בין פלמים לוואלונים. למתעניינים: על לידתו של הוופל הבלגי בתחילת שנות ה-60 בבריסל, אפשר לקרוא כאן.

נזכיר שעד היום, בכל המצעדים שלנו השתתף רק וופל בלגי אחד (וופל דמקה של לה גופרה, תל אביב, מצעד הקינוחים 4). מתוך רצון לקבץ את כל המקומות שהמליצו לנו עליהם בעבר, חזרנו אל לה גופרה, והמקום נכלל במצעד הנוכחי – אם כי עם וופל שונה.

לא כל ההמלצות שקיבלנו התגלו כמוצלחות, או כמתאימות למצעד. כך, למשל, קרה עם דולצ'ה ברח' עזה הירושלמי, מקום קטנצ'יק עם בר בלבד, שהיה נטוש בכל פעם שעברנו לידו. מקום אחר הוא "החגיגה של באבט" באזור נחלת שבעה, שאמנם היה מלא ועם אווירה טובה, אבל אין בו כלל שולחנות לישיבה. ניסינו גם לשלב וופל בלגי מפריז, אבל בסופו של דבר הצלחנו לנפק רק את התמונה שאתם רואים בראש הפוסט הזה.

וופל בלגי היא מנה שאמנם מגיעה כמעט תמיד עם גלידה וקצפת, אבל האסתטיקה שלה משתנה בזכות התוספת שתופסת – או שלא תופסת. שלושה הצטיינו בעינינו בתחום האסתטי: שני המקומות הראשונים, ו-וופל בר.

 

1

איפה: מקס ברנר, נתניה

קינוח: בפלה

מה קיבלנו: שני ריבועי וופל, שעל כל אחד מהם קצפת וכדור גלידה – כדור אחד שוקולד מריר, וכדור שני שוקולד לבן. מעל הכדורים היה זיגוג שוקולד נוקשה (מה שהיקשה מעט על האכילה). לצד הוופלים הוגשו חתיכות בננה בקרמל ובקבוקון שוקולד. מתוק עד כדי כאב בלשון.

מחיר: 49 שקל.

אסתטיקה בהגשה: טובה.

ציון סופי: 9.5

נימוקים לבחירה: ראשית, ה"בפלה" הוא אחד משני הוופלים היחידים שהיו פריכים מספיק. שנית, הוא היה הטעים ביותר, פשוטו כמשמעו. ולזה אפשר להוסיף את ההקפדה על האסתטיקה.

 

 

2

איפה: כרמא, עין כרם ירושלים

קינוח: וופל בלגי

מה קיבלנו: וופל קטן יחסית עם שוקולד נוטלה, אגוזי מלך, גלידת וניל וגבעת קצפת. אחד משני היחידים שהיו פריכים.

מחיר: 35 שקל

אסתטיקה בהגשה: טובה מאוד (מקורית בעיני בן הזוג).

ציון סופי: 9.5

 

3

איפה: שוקולטה, ראש פינה

קינוח: וופל בלגי

מה קיבלנו: וופל טבול ברוטב שחציו שוקולד וחציו מייפל. מעליו מפוזרת המון אבקת סוכר ובצדדים כדור גלידת שוקולד ושושנת קצפת.

מחיר: 43 שקל

אסתטיקה בהגשה: סבירה עד מפתה.

ציון סופי: 9

 

 

4

איפה: בריסלס, תל אביב

קינוח: וופל בהרכבה עצמית

מה קיבלנו: וופל עם שבבי מקופלת חומים ולבנים, לצד קרם קוקוס וניל. ציוותנו לו כדור גלידת פקאן. היה טעים, וגם השירות היה אדיב.

מחיר: 33 שקלים + 8 לכדור גלידה

אסתטיקה בהגשה: סבירה.

ציון סופי: 8.5

 

 

5

איפה: קפה סטף, שמורת הסטף

קינוח: וופל בלגי

מה קיבלנו: שני וופלים קטנים, אחד עם מייפל ואחד עם שוקולד. לצידם כדורי גלידת וניל ושוקולד, וארבע גבעות קצפת. מעל הכל תוספת מקורית – גרנולה.

מחיר: 46 שקל

אסתטיקה בהגשה: טובה.

ציון סופי: 8.5

בעלת בית: 10

 

 

6

איפה: שוש קפה, רחביה, ירושלים

קינוח: וופל קפה

מה קיבלנו: וופל בגודל סביר עם קרם קפה. לידו – כדור גלידת וניל, גבעת קצפת, וצלוחית עם תפוחי עץ חתוכים לקוביות עם רוטב של סלט פירות. בתמונה, ליד המנה רואים את השוש קפה: קפה אגוזים עם קצפת ופירורי שוקולד (20 שקל, מומלץ).

מחיר: 33 שקל

אסתטיקה בהגשה: טובה

ציון סופי: 8

 

 

7

איפה: וופל בר, רח' שלומציון, ירושלים

קינוח: פררו רושה

מה קיבלנו: הוופל מגיע עם כדור גלידה וניל, ובנוסף עוד שני כדורי גלידת פררו רושה. לצדם, שושנת קצפת ופלח אשכולית, ואת המנה כולה ליווה רוטב שוקולד. האכזבה שלנו הייתה בעיקר מגלידת הפררו רושה, שלא היתה טעימה כמו שחשבנו שתהיה (בעבר זכתה במקום ה-1 במצעד הסופלה). המגש שעליו הוגשה המנה לא היה יציב על השולחן הקטן, מה שהיה מעט בעייתי. "משיכות השוקולד" על המגש הן למעשה חלק מובנה ממנו, ולא שוקולד אמיתי.

מחיר: 48 שקל

אסתטיקה בהגשה: טובה מאוד.

ציון סופי: 8

 

 

8

איפה: רימון, ממילא ירושלים

קינוח: וופל בלגי חם

מה קיבלנו: וופל עם קרמל ושוקולד לבן, גלידת ווניל וקצפת קוקוס. מנה טעימה, בסדר גמור.

מחיר: 35 שקל

אסתטיקה בהגשה: סבירה.

ציון סופי: 8

 

9

איפה: לה גופרה, תל אביב

קינוח: גופרה נוגט (מומלץ בתפריט)

מה קיבלנו: הוופל מגיע עם נוגט בשמנת, גלידת ווניל ועוגיות. בצד: שלושה נחשולי קצפת. מנה טעימה אך ללא שום ייחוד, ולכן לא שווה את המחיר.

מחיר: 50 שקל

אסתטיקה בהגשה: כושלת (בגלל אופן הגשת הקצפת).

ציון סופי: 8 (בגלל המחיר)

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • דפנה לוי  On 21 בנובמבר 2010 at 7:04

    מתחת לבית שלי יש היכל קינוחים שמגיש גם וופל בלגי, ובלילות הקיץ כשהחלונות פתוחים, הריחות עולים פנימה כמו בסרט מצויר, מושכים באף ולוחשים קריאות פתוי לתוך החלומות…

  • ג'וליאנה  On 21 בנובמבר 2010 at 10:09

    בבבט זועקת בהיעדרה מהרשימה.
    ברצינות, החגיגה של בבט רחוב שמאי (נחלת שבעה). המקום הוא כוך אבל שווה את ההדחקות.מוסד ירושלמי.
    חוץ מזה השמנתי רק מהלסתכל 🙂

    • גלית חתן  On 21 בנובמבר 2010 at 10:14

      אם קראת את האותיות הקטנות בפתיח, אז בטח ראית שבאבט לא ממש מצאה חן בעינינו – באנו במיוחד בעקבות המלצה, והבנו מהר שזה לא בשבילנו. כוך צפוף בעמידה = לא משהו שאנחנו ממליצים עליו.

  • ג'וליאנה  On 21 בנובמבר 2010 at 12:08

    אופס, אף פעם לא הייתי טובה בקריאת האותיות הקטנות…
    הייתי צריכה לדעת שלא ייתכן שתפספסי את בבט.

  • שלומית  On 21 בנובמבר 2010 at 12:18

    לא כאן אבל נהדר: הוואפל ב"בלגו" בלונדון. אני פשוט מתה עליו.
    ו-הי, את ממש עיתונאית חוקרת, על כל הסיכונים…
    (מוגש מטעם משטרת הכולסטרול)

    • galithatan  On 21 בנובמבר 2010 at 12:38

      תודה על ההמלצה הלונדונית – אם אי פעם נזדמן לעיר, נברר קודם את הכתובת.

      ובעניין הסיכונים – אני חייבת להודות שלפחות הפעם, את רובם לא אני לקחתי.

  • Sharon  On 21 בנובמבר 2010 at 12:54

    שווה להתאמץ ולנסות שוב את דולצ'ה. יש שם אוירה ייחודית והגשה יפה מאוד. גם מבחר הטעמים שווה.
    הספק היחיד שלי הוא איכות הוופל עצמו, שאמנם מוכן במקום מול עינייך, אבל יוצא קצת ספוגי. אני עדיין מחפשת וופל קצת יותר קראנצ'י.

    • galithatan  On 21 בנובמבר 2010 at 15:25

      איך אווירה אם כל הזמן ריק?
      בחיי, עברנו שם לפחות שלוש פעמים, וכלום. אולי יש שעות שעדיף יותר להגיע בהן?

  • ליאת  On 21 בנובמבר 2010 at 15:20

    לא מכירה את הסניף הירושלמי, אבל לבאבט יש סניף תל אביבי, עם מקומות ישיבה ואווירה נהדרת. מומלץ ביותר. (ולמשתכנעים: רחוב חפץ חיים 8, נחלת יצחק, ת"א)

    • galithatan  On 21 בנובמבר 2010 at 15:25

      תודה, נרשם. אולי ייכנס בהמשך במצעד רגיל…

  • שרון  On 21 בנובמבר 2010 at 17:16

    בלתי אפשרי לקרוא את הפוסט הזה, זה לא הוגן, המראות קשים ביותר…
    עשה לי חשק זה אנדרסטייטמנט, כל הכבוד על ההשקעה, גלית

    • galithatan  On 21 בנובמבר 2010 at 19:46

      שמחתי לעורר בך כזה חשק 🙂
      תודה על המחמאה. בון אפטיט!

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה)  On 5 באוקטובר 2012 at 1:13

    שלום שמי אריק רודריג ויש לי מסעדה ביציאה מדימונה…(בטח רחוק לך) אבל אני ממליץ לך בחום רב לבוא ולטעום את הוופל בלגי שלי
    הכתובת :פועלים 5 איזור התעשייה דימונה

    נ.ב מתי שאתם נוסעים לאילת תעצרו !!! שווה כול רגע!!

    טלפון של המסעדה :086550833

    • משתמש אנונימי (לא מזוהה)  On 5 באוקטובר 2012 at 1:14

      מסעדת "מרשמלו"

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: