מצעד הקינוחים 4

המצעד הנוכחי מוקדש ל-15 מסעדות ובתי קפה פרטיים בלבד – כלומר, לא רשתות גדולות. אולי מכיוון שכך, רף המחירים היה גבוה למדי: הקינוח הזול ביותר עלה 25 שקל, והיקר ביותר 49 שקל; חמישה קינוחים מתוך חמישה-עשר עלו יותר מ-40 שקל. במצעד הקודם הקינוח הכי יקר עלה 39 שקל.
הדומיננטיות של המקומות התל אביביים בולטת, אבל גם לירושלמים יש ייצוג נאה ביותר. מלבד זה הגענו לעוד ארבעה מקומות בארץ. מספר הטועמים עומד על ארבעה, מהם אחד דומיננטי (לא אני). אגב, באופן לא מכוון, שני קינוחים הם ללא קמח. לתשומת לב חולי הצליאק ובני משפחותיהם.
מצעד הקינוחים 3.
*
*

מקום ראשון
איפה: דלאל, נווה צדק, תל אביב
קינוח: מוס שוקולד אפוי
מה קיבלנו: על צלחת ארוכה מאוד קרם ברולה וגנאש שוקולד מריר, ולצדם קצפת וסורבה בירה, להיט שלא יישכח זמן רב.
מחיר: 45 שקל
אסתטיקה בהגשה: טובה מאוד
ציון סופי: 10
נימוקי השופטים: אמנם מנה יקרה, אבל שווה כל שקל, וגם הצליחה להפתיע אותנו – סורבה בירה זו פשוט הברקה בלתי מנוצחת. חוץ מזה, במהלך הכנת המצעד למדנו שקינוח יכול להיות אפילו יותר יקר מזה.
*
*

מקום שני
איפה: ניקו, תל אביב
קינוח: א לה שוקולד
מה קיבלנו: בסיס קרנץ', עוגת שוקולד ללא קמח, מוס שוקולד, גלידת שוקולד מריר וטוויל פולי קקאו וקפה. המון מרכיבים, לך תדע ממה לבחור קודם, אבל כולם בעניין אחד: שוקולד!
מחיר: 42 שקל
אסתטיקה בהגשה: טובה מאוד
ציון סופי: 10
אז למה לא מקום ראשון: כי לא היתה שום הפתעה, ולא היה שום טוויסט.
*
*

מקום שלישי
איפה: 2C, עזריאלי, תל אביב
קינוח: שוקו קוקו גוואנזה
מה קיבלנו: למרות השם האידיוטי ואינפלציית הקוקוס, היה שווה להזמין – קרם שוקולד, חלב קוקוס על מצע דקאווז קוקוס, טוויל קריסטל בשלולית רפרפת קוקוס עם קצת רוטב דובדבנים לא חמוץ.
מחיר: 42 שקל
אסתטיקה בהגשה: גבוהה
ציון סופי: 9.5
*
*

מקום רביעי
איפה: רנסטורנט, טיילת יפה נוף, חיפה
קינוח: סיינפלד רוזמרי
מה קיבלנו: אצבע קרם רוזמרי על מצע קריספי נוגט, בציפוי שוקולד חלב. מנה טעימה מאוד אבל קטנה מדי.
מחיר: 35 שקל
אסתטיקה בהגשה: מצטיינת
ציון סופי: 9.5
*
*

מקום חמישי
איפה: קיוטו, הרצליה
קינוח: אותלו
מה קיבלנו: גלילוני ופל חצי קפואים במילוי קרם קפוצ'ינו, מצופים שוקולד לבן, שוקולד חלב ושבבי קוקוס, שאותם יש לטבול ברוטב וניל חם.
מחיר: 36 שקל
אסתטיקה בהגשה: מוקפדת.
ציון סופי: 9.5
*
*

מקום שישי
איפה: תמול שלשום, ירושלים
קינוח: פאי נבו ועופרי
מה קיבלנו: פאי שוקולד בלגי וקרם אגוזים בשילוב קרם נוגט. בקערית חרס קטנה נחה לה גלידת וניל.
מחיר: 29 שקל
אסתטיקה בהגשה: טובה
ציון סופי: 9
*
*

מקום שביעי
איפה: פרינסס מרי, ירושלים
קינוח: צ'יזקולודה
מה קיבלנו: פרוסה נדיבה ומעולה ביותר של עוגת גבינה ושוקולד– ואני בכלל לא אוהבת עוגות גבינה. על הבננות אפשר היה לוותר.
מחיר: 49 שקל
אסתטיקה בהגשה: סבירה
ציון סופי: 8.5
*
*

מקום שמיני
איפה: לה גופרה, תל אביב
קינוח: ופל בלגי דמקה
מה קיבלנו: ופל עם קרם שוקולד חלב וקרם שוקולד לבן, מסודרים בריבועים
מחיר: 26 שקל
אסתטיקה בהגשה: סבירה
ציון סופי: 8.5
*
*

מקום תשיעי
איפה: טוטו, תל אביב
קינוח: קומפוט קיץ
מה קיבלנו: מיקס מוגזם של טעמים, המעיד כי כאן לא מאמינים ברעיון המיקוד או הדומיננטיות, אלא מעדיפים לבלבל את הטועם. אנחנו החלטנו לחלק את המנה לשני חלקים. החלק שלו: קרם ברולה עם שטרויזל שוקולד, ומעליו גלידת שוקולד שהייתה אמורה להיות עם וויסקי, אבל הוויסקי לא הורגש כלל. בצד השני של הצלחת היתה קצפת עם זיגוג קרמל (?). החלק שלי: סלט הפירות, שהורכב ממשמשים, אפרסקים, אגוזי מלך, דובדבנים ורוטב כלשהו שהתקשיתי לזהות בחשיכה, אבל היה מתוק בדיוק במידה הראויה.
מחיר: 42 שקל
אסתטיקה בהגשה: סבירה
ציון: 8.5
*
*

מקום עשירי
איפה: איזוגי, לאונרדו רמת חייל, תל אביב
קינוח: טארט טאטן תפוחים
מה קיבלנו: מנה טעימה, שצריך לפרק ממנה את הקישוטים. בתפריט כתוב שהיא מגיעה עם סורבה מנגו, הפעם הגיע סורבה אחר, אבל אני ממילא לא אוהבת סורבה.
מחיר: 39 שקל (מחיר אחיד לכל המנות בארוחה, קונספט חדשני)
אסתטיקה בהגשה: חביבה
ציון: 8.5
*
*

מקום 11
איפה: קולוני, ירושלים
קינוח: מוס שוקולד בזיגוג קרמל
מה קיבלנו: כוסית הגשה עם מוס שוקולד ומעליו מוס קפה (כפי הנראה), עם עלה בזיליקום מיותר.
מחיר: 32 שקל
אסתטיקה בהגשה: נמוכה
ציון סופי: 8
*
*

מקום 12
איפה: כרם זיתים, גני רמת הנדיב (ליד זכרון יעקב)
קינוח: שוקולד נמסיס
מה קיבלנו: סופלה אפוי ללא קמח. בתפריט כתוב שיש לקחת בחשבון 12 דקות אפייה – אבל לקח יותר זמן עד שהביאו את המנה. טעים, אך לא מצדיק את המחיר. למרות השם היפה, זה בסך הכל סופלה.
מחיר: 38
אסתטיקה בהגשה: חביבה
ציון: 7.5
*
*


מקום 13
איפה: קפה שוויצר, כיכר מילנו, תל אביב
קינוח: סופלה שוקולד
מה קיבלנו: בפעם הראשונה כלי אדום עם מכסה וקיווי בכוסית, בפעם השנייה כלי אדום בלי מכסה ועם בננות ותפוזים. אבל בשורה התחתונה, סתם סופלה טעים.
מחיר: 26 שקל
אסתטיקה בהגשה: ההשתדלות ניכרת
ציון סופי: 7.5
*
*

מקום 14
איפה: זינק, קרליבך, תל אביב
קינוח: פאי שוקולד
מה קיבלנו: למאפה היה מראה תעשייתי, השוקולד נפרד מהבצק כאילו הושתל במזרק אחרי האפייה, הגלידה הייתה מתוקה מדי, אבל מה – היה טעים.
אסתטיקה בהגשה: סבירה מינוס
כמה עלה: 25 שקל
ציון: 7
*
*

מקום 15
גרין קפה, צומת חבצלת השרון
קינוח: סופלה
מה קיבלנו: לפי הספר, עם כדור גלידת וניל.
אסתטיקה בהגשה: סבירה
כמה עלה: ??
ציון: 7

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • דפנה לוי  On 17 ביוני 2010 at 6:09

    נראה נפלא, ואני מזדהה עם ההעדפה הברורה שהופגנה כאן לשוקולדים ונוגטים על פני גבינות ופירות. תהיה אחת: יכולת לאכול יותר מכפית מכל אחת מתפלצות המתיקות האלה?

    • galithatan  On 17 ביוני 2010 at 11:49

      ההעדפה נובעת אהמממ מהבנזוג. אבל האמת היא שגם אני לא אוהבת עוגות פירות או גבינות (חוץ משטרודל תפוחים או אגסים).

      כאמור, אני לא אוכלת קינוחים לבד.
      למרות שהקינוח של 2C היה מצוין 😉

  • קלקל  On 17 ביוני 2010 at 10:05

    לגבי הוופל הבלגי – יש ברח' עזה בירושלים מקום קטן ומעוצב להפליא (יש קאלווין והובס על הקיר, בין שאר קומיקסים) בשם "דולצ'ה" שעושה אחלה וופל בלגי ומגיש אותו יפה מאד (אתה מוצא את עצמך אוכל גלידה וקצפת בסכין ומזלג (-: )
    המקום קטן ושטח העבודה שלהם עוד יותר קטן ולכן יפה לראות איך הם מאורגנים ואיך הם עובדים.

    • galithatan  On 17 ביוני 2010 at 11:49

      תודה על ההמלצה, אני אבוא לבדוק.
      לה דולצ'ה ויטה 🙂

  • itamarzo71  On 17 ביוני 2010 at 12:43

    יופי של תמונות. באמת מתחשק לי מתוק עכשיו

  • פוזי  On 17 ביוני 2010 at 20:44

    אי אפשר להזכיר וופל בלגי בירושלים בלי להזכיר את החגיגה של באבט בכיכר ציון. נדמה לי שהיא אפילו פתחה סניף נוסף בת"א.

    • galithatan  On 19 ביוני 2010 at 22:09

      תודה על ההמלצה. נגיע ונבדוק 🙂

    • קלקל  On 20 ביוני 2010 at 0:43

      החגיגה של באבט היה הראשון בירושלים ועבר כמה מקומות וגלגולים, וכבוד במקומו מונח, אבל אני מעדיף את דולצ'ה.
      גם אצל באבט יש אווירה נחמדה אבל אי אפשר להשוות את המבחר ואופן ההגשה – אצל באבט מקבלים וופל על קרטון של פיצה, אצל דולצ'ה יושבים על הבאר כמו בן אדם עם צלחת ולא מתפתלים כדי שחצי מהמילוי של הוופל לא יסיים על המכנסיים…

Trackbacks

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: