מצעד הקינוחים2 – דירוג הסופלה

*** אזהרת סוכר מצורפת לקוראי הפוסט ***

ברוכים הבאים למצעד הסופלה. בחודשיים האחרונים דגמנו – וכמובן, צילמנו לפני הביס הראשון – 16 קינוחים חמים-קרים במגוון מסעדות ובתי קפה ברחבי הארץ. הרבה הרבה שוקולד באחד הקינוחים הצרפתיים המוכרים ביותר בישראל – למרות שלמיטב הבנתי בצרפת לא קוראים לו סופלה אלא מיקווי, שפירושו "חצי אפוי". בעקבות פרסום הפוסט, מאיה הפריזאית שלחה אותי לכאן, מסעדת לה סופלה מרו מון תבור בפריז, כדי לדעת מה זה סופלה צרפתי אמיתי. תלחצו על הפליי ותתענגו. לא צריך לדעת צרפתית כדי להבין.

חזרתם? יופי. הנה כמה ממצאים העולים מדירוג הסופלה:

הסופלה הכי זול (18 שקל) התברר גם כהכי גרוע.

הסופלה הכי יקר (36 שקל) אינו הכי טעים.

המחיר הממוצע של מנות הסופלה שנדגמו עומד על 31 שקל.

הצטיינו בהגשה: "קפה הלל", ואחריו "קפה קפה" ו"אשתור".

הסופלה המופרך ביותר: סטריטס.
 
המנות מדורגות מהטובה ביותר (מקום 1) לגרועה ביותר (מקום 16):
 

 

1

מקום: סגפרדו, צומת הגומא (סמוך לקרית שמונה)

מה קבלנו: סופלה, שני כדורים של גלידת פרר רושה, כדור גלידת וניל

כמה עלה: 28 + 6 לכדור גלידה (34 שקל)

איך היה: מעולה. אמנם כמעט הכי יקר מכל מנות הסופלה שנדגמו, אבל גם הכי משתלם.
 

 

2

מקום: קפה קפה, ראש פינה

מה קבלנו: סופלה, שתי ערימות קצפת וגלידה. כאן קוראים לזה "וולקנו".

כמה עלה: 32 שקל

איך היה: במילה אחת – מצוין. טוען לכתר.
 

 

3

מקום: קפה הלל, ישפרו סנטר, הדסה עין כרם

כמה עלה: 28 שקל

מה קבלנו: בתפריט היה כתוב "סופלה + גלידה". לדברי המלצרית אין גלידה, כי חורף, ובמקום זה הגיעו שתי צלוחיות קטנות של קצפת.

איך היה: נראה יפה, טעם נפלא. מלמטה ומלמעלה יש סוגים נוספים של שוקולד, אחד מהם מריר מעט יותר. מנה שהיא חוויה.

 

 

4

מקום: גרג קפה מאוד, המרינה בהרצליה

מה קבלנו: סופלה, קצפת וכדור גלידה. נראה כמו, מוגש כמו, ובכל זאת כאן קוראים לזה "פאדג'".

כמה עלה: 32 שקל

איך היה: הטעם טוב, השירות פחות, המחיר לא מוצדק.
 

 

5

מקום: קפה אשתור, תל אביב

כמה עלה: 33 שקל

מה קיבלנו: סופלה ושני כדורי גלידה וניל

איך היה: השוקולד משובח, המאפה טעים יותר הממוצע. הגלידה מתוקה מדי. המחיר טיפה גבוה בהשוואה לתמורה.
 

 

6

מקום: רולדין, ממילא, ירושלים

מה קבלנו: סופלה, גלידה, ושתי גבעות קצפת. בתפריט מדגישים: "סופלה שוקולד בלגי".

כמה עלה: 36 שקל

איך היה: פשוט, טעים.
 

 

7

מקום: הורקנוס, תל אביב

מה קבלנו: סופלה ושני כדורי גלידה.

כמה עלה: 31

איך היה: טעים בסגנון ביתי, במובן הטוב של המילה. כלומר, מרגישים שזו לא רשת.
 

 

8

מקום: מסעדת לוצ'נה, ירושלים

כמה עלה: 34 שקל

מה קיבלנו: סופלה, גלידה, חצי תות וקרם שוקולד חלב ושוקולד לבן

איך היה: המנה לא הצדיקה את המחיר.
 

 

9

מקום: קופישופ, ירושלים

מחיר: 26 שקל

מה קבלנו: סופלה עם הרבה שוקולד לבן באמצע, וגלידה.

איך היה: טעים, לפחות כמו הממוצע.
 

 

10

מקום: מסעדת שלוש הקשתות, ירושלים

מה קבלנו: סופלה, קצפת, כדור גלידה ותוספת שוקולד

כמה עלה:

איך היה: ההגשה לא אסתטית, אבל הטעם בינוני פלוס (מעל הסטנדרט).
 

 

11

מקום: מסעדת גשן (מסעדה בשרית)

מה קבלנו: שתי כוסות, באחת סופלה שוקולד ובשנייה סופלה קרמל. קערית גלידה

כמה עלה: 36 שקל

איך היה: ייחודי באופן הגשתו ובמרכיביו, הכשרות לא פגעה בטעם, אך עם זאת הרגשנו שכחוויה קולינרית המנה לא התעלתה על פני המתחרים.  
 

 

12

מקום: אלדד וזהו, ירושלים

מה קבלנו: סופלה, וכדור גלידה לבקשתנו

כמה עלה: 25 + 5 שקל לכדור גלידה (30)

איך היה: סטנדרטי למדי, אם כי באיכות גבוהה יותר משאר המנות בארוחה. הכשרות לא פגמה בטעם, המחיר כן פגם בחוויה.
 

 

13

מקום: סטריט, תל אביב

מה קבלנו: סופלה רחב ונמוך, שט בתוך רוטב קרם וניל עם בננות מלמעלה

כמה עלה: 28 שקל

איך היה: בתפריט המקורי מדברים על הגשה סטנדרטית (סופלה שוקולד חם, מוגש עם כדור גלידה), כך שלא ברור אם מה שקיבלנו הוא פרץ יצירתיות חדשני או ניסיון לחפות על משהו. התוצאה בכל אופן היתה טעם סטנדרטי מינוס.
 

 

14

מקום: קופי בין, תל אביב

מה קבלנו: סופלה עם עיטורי קרמל על הצלחת

כמה עלה: 28 שקל

איך היה: קודם כל, התאכזבנו מההגשה. אפילו מפיות לא הביאו לנו. שנית, מחיר כזה על סופלה בלבד, בלי גלידה ובלי קצפת? אכזבה שנייה. הסופלה גם לא היה חם מספיק, כאילו פחדו לשרוף אותו, אז הוציאו שתי דקות לפני הזמן. הסיבה היחידה שלא נתנו להם את המקום האחרון – הסופלה בכל זאת היה טעים.
 

 

15

מקום: טל בייגלס, סינמה סיטי, צומת גלילות

כמה עלה: 28 שקל (מחיר אחיד לכל הקינוחים)

מה קיבלנו: סופלה בלבד

איך היה: טעים אבל מאכזב מאוד ביחס למחיר
 

 

16

מקום: קפה נטו, תל אביב

מה קבלנו: סופלה בלבד

כמה עלה: 18 שקל

איך היה: שרוף מדי, הגשה סתמית, מאכזב ביותר. מסקנה בנאלית: מה שזול, יקר. מסקנה נדיבה: אולי סתם לא היה היום שלנו, ושלהם.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • קלקל  On 21 בפברואר 2010 at 1:05

    למרות שאני לא ממש בטוח אם עוגות השוקולד החמות האלה נחשבות לסופלה אמיתי…
    בירושלים יש מסעדה חלבית בשם "פיתויים" גם ליד עמק רפאים וגם במתחם ממילא,
    ושם את הסופלה צריך להזמין מראש (שכבר אומר שזה רציני) ומקבלים אותו עם כלי קטן של רוטב ווניל כזה, וזה חבל על הזמן – לא סתם עוגת שוקולד חמה.
    גם ב"אוליב" בירושלים מגישים 'פונדנט' עם רוטב פירות יער, ואפילו שזה פרווה זה מעולה.

  • בני  On 21 בפברואר 2010 at 1:23

    אף אחת מהמנות האלה אינה סופלה

  • גלית חתן  On 21 בפברואר 2010 at 9:29

    ק – נשמע מצוין, עוד אבדוק
    ב – עוד בהתחלת הפוסט צוין כי בצרפת לא היו קוראים לזה סופלה, אך מה לעשות, אלה המנות הישראליות וזה מה שנדגם

  • נועה  On 21 בפברואר 2010 at 9:54

    הרסה אותי. ככה עושים פורנואוכל!

  • מיכאל יעקובסון  On 21 בפברואר 2010 at 13:49

    מה תהיה המנה הבאה? אני חושב שהיית צריכה להתחיל דווקא מהמנה הראשונה.

  • שרית  On 21 בפברואר 2010 at 13:50

    לדעתי אמור להיות מצויין בתפריט אם זה מגיע עם כדור גלידה או קצפת

  • גלית חתן  On 21 בפברואר 2010 at 14:03

    מצעד קינוחים שווים מבתי קפה ומסעדות ברחבי הארץ. הדירוג כבר בעיצומו!

  • איתמר  On 21 בפברואר 2010 at 18:01

    אבל צמיגי וכבד מדי
    העוגות האלה מפתות, התצלומים לא פחות. תודה

  • מאיה  On 21 בפברואר 2010 at 18:34

    אהובתי, צר לי להיות סבתא זפתא יקה פוץ אך אצלנו בצרפת עוגות פונדנט השוקולד הללו שבתמונה לא נקראות סופלה
    אני יודעת שאין זו אשמתך כי כך מכנים בארץ כל עוגת שוקולד חמה שמגיעה בצורה עגולה על צלחת אך אם היה הסופלה שומע זאת היה צונח עודו בתנור
    אם את רוצה לעשות צדק עם הסופלה אנא בקרי במסעדה לה סופלה ברחוב הר תבור (רו מון תאבור) שבפריז-סמוך לכיכר ואנדום, או הביאי ויזואלים מאתר האינטרנט שלהם
    מה דעתך לעשות אותו הדבר על עוגיית המאקארון?
    ביזו
    מאיה

  • גלית חתן  On 21 בפברואר 2010 at 19:03

    א – יש אנשים שזה ממש עושה להם את זה, וגם טועמים 🙂 אגב, סוד, אני פה רק השליחה. מדי פעם גם טעמתי

    מ – תודה על כל המידע. אני אחפש תמונות מהמקום שציינת ואוסיף

  • שלומית  On 21 בפברואר 2010 at 22:16

    ללקק את המסך

  • עפרה  On 23 בפברואר 2010 at 11:08

    לא יודעת מה זה סופלה… אבל הרעיון לצלם אותה מנה בכל קצוות הארץ – עולמי

  • גלית חתן  On 23 בפברואר 2010 at 14:04

    העיקר שנהניתן 🙂

  • ברצלונה המלצות  On 28 בדצמבר 2010 at 16:15

    אווי סופלה, אחת המנות האהובות עליי במיוחד שחם ונוזלי … מממ
    אני חייבת לציין שלאפות אותו בבית זה סיכון ולא ממליצה לבעלות לב חלש 🙂

  • מודדים מוסמכים  On 23 בפברואר 2013 at 23:37

    הכול על מודדים מוסמכים

    רגע לפני שמתחילים לבנות את הבית שתמיד חלמנו עליו ישנו שלב תכנון הבית. בשלב תכנון הבית אנו נרצה שהעבודה תיעשה בצורה הטובה ביותר ושכל בעלי המקצוע יעשו את הכי טוב שהם יכולים בכדי שלא נוציא הוצאות מיותרות בשלב הבנייה ובכדי שהכי יעשה באופן הטוב ביותר. בניית בית הוא דבר שנעשה ברוב המקרים פעם בחיים וכרוך בהוצאות כספיות רבות ולכן שלב התכנון הוא שלב מכריע וחשוב באיך ייראה הבית והאם נוכל להכניס בו את כל האלמנטים שתמיד חלמנו עליהם. מודדים מוסמכים הם חלק מאנשי המקצוע הכרוכים בתכנון הבית ובמיפויו עוד בשלב במוקדם.

    מה עושים המודדים?

    מודדים מוסמכים כפי שציינו אמונים על מיפוי הבית מכל הבחינות. תפקידם הוא לבנות מפה טופוגראפית של הבית אשר בו מצוינים כל הפרמטרים לבנייה וכל המכשולים העתידיים שעלולים להיות כדוגמת קווי חשמל, קווי מים, גבהים של השטח, ועוד. מודדים מוסמכים חייבים כל העת לשים לב לגבולות השטח ולדאוג לכך שלא תהיה חריגה ממנו אם בחלק העילי ואם בחלק התחתי.

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה)  On 18 בדצמבר 2015 at 18:12

    אני ילדה שמכינה הרבה מתכונים ….
    היום אני מכינה סופלה וקניתי גלידה אני אכין קצפת ..קללל
    ואני רוצה להגיד למנהל שאני בטוחה שאני הולכת להשתמש מאחת מהאופציות
    בתודה פטל

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: