מה מתבשל?

 

בימים אלה יצא לאור הספר "לא על האוכל לבדו", שהוא למעשה אלבום המאגד מתכונים של השפים המובילים בארץ, אשר בושלו לסעודות השבת של ילדי בית השנטי. בין המשתתפים בספר תמצאו את ארז קומורובסקי, שגב משה, ישראל אהרוני, שאול בן אדרת, מאיר אדוני, גיל חובב, גולן גורפינקל ואבי ביטון. נבחרת מרשימה בהחלט עם או בלי שף צרפתי להתחרות מולו.

על פי הקומוניקט, כל עמוד בספר מוקדש לכל אחת מ-52 השבתות בשנה, ולצד המתכונים המפורסמים משולבים סיפורים ומשלים המסופרים בארוחות ליל השבת. כל ההכנסות ממכירת הספר הן קודש לפעילות בית השנטי שקיים זה 25 שנה – אני שמעתי עליו לראשונה כשהייתי בגיל תיכון, ומאז עבר המון זמן כידוע. כך שמרשים מאוד שהמקום עדיין קיים, במיוחד לאור המשבר הכלכלי ועוד תקופות לא קלות.

מדובר בגוף הפועל כמובן ללא מטרות רווח, ובזכות פעילותו המבורכת רבת השנים זכה להכרה מצד מוסדות חברתיים, גופים עסקיים ומוסדות רשמיים של המדינה. כיום, כך נכתב, מדובר במודל עולמי לסיוע, תמיכה והחזרת נוער במצוקה – מן השוליים אל מרכז החברה.

מאחורי הספר עומדים, מלבד מריומה מבית השנטי, גם השפית ועיתונאית האוכל מיכל מוזס, דנה לבנת-גזית וחברת שטראוס. לטעמי, מדובר במתנה נפלאה לחגים.

אבל כדי שלא יחשבו שאתם מתקמצנים ומסתפקים בספר בישול, אני מציעה להוסיף גם אביזר למטבח, כזה שיתרום להכנת המתכונים. הנה כמה אפשרויות:
 

מחבתות של neoflam עם ציפוי קרמי non-stick שאינו פולט חומרים רעילים. בעל מוליכות גבוהה המאפשרת בישול בעוצמה נמוכה וחיסכון באנרגיה. הציפוי הבריאותי מאפשר שימוש של עד 50% מכמות השמן הנדרשת במחבתות אחרות, ואינו מושפע ממזון בעל חומציות גבוהה. הוא מונע את הידבקות המזון בזמן הבישול ומבטיח עמידות בפני שריטות. מחיר: 179-279 שקל. הנסיין שלי טוען שהוא טריפוליטאי כך שאצלו מעט שמן זו לא אופציה, ושגם עם הרבה שמן המזון כן נדבק למחבת. מצד שני, הנסיין הוא בשלן טרי אז יכול להיות שזה פקטור.
 

 

סכין של חברת Kyocera, עשויה מחומר קראמי בשם זירקוניום אוקסיד, המשמש בדרך כלל את תעשיית החלל, טכנולוגיות רפואיות, תעשיית הרכב ועוד, בשל תכונותיו הייחודיות. בסכין הקראמית הוא מאפשר איכות חיתוך מעולה, חדות הנשמרת לאורך זמן עד פי 10 מסכין רגילה, עמידות בפני קורוזיה ועוד דבר חשוב – הסכין לא מחמצנת את המזון איתו היא באה במגע. המשקל שלה קל, והיא מגיעה בשלושה דגמים: שף, סנטוקו או נקירי. מידות: 7.5-18 ס"מ. הידית מגיעה בצבעי שחור, ירוק, אדום וצהוב. מחירים: סכין 11 ס"מ, 309 שקל; סכין להב רחב, 479 שקל. (דבר הנסיין, daniel – בתגובות)
 

מגשי זכוכית להגשת עוגות של המרכז לעיצוב פנלופה, במושב עין ורד (יבוא מאירופה). המגשים מגיעים עם מכסה ועשויים מזכוכית עמידה. רגל הבסיס מאפשרת הגשה מוגבהת, ומגביהים גם את הרושם. ניתן להשיג בכמה גבהים וגדלים. מחיר: 85-94 שקל.
 

 

מנדולינה של Kyocera מאובזרת בלהב קרמי חד וחזק במיוחד. אפשר לבחור בין שני דגמים: הראשון בעל שיניים רחבות ומאפשר חיתוך חתיכות רחבות של ירקות (נניח גזר לסלט, ממש כמו במסעדה); השני מאפשר יצירת פרוסות קטנות מהירקות (צנונית, למשל) עם חיתוך כפול, כלומר פחות זמן עבודה. לשני הדגמים ידית אחיזה ארגונומית ובטיחותית. מחיר: 189 שקל.
 

 

קומקום של Bush בעל הספק גבוה – 2,400 ואט (למורפי ריצ'רדס ולבראון יש קומקומים עם הספק של 3,000 ואט, וזה נחשב "הספק מטורף"). עשוי פלסטיק או נירוסטה, בעל קיבולת של 1.7 ליטר, מכיל מסנן רשת מיקרונית לאיסוף והפחתת האבנית. מה שמצא חן בעיניי – בעל שלושה מנגנוני הגנה למניעת נזק מהפעלה ללא מים. מגיע בצבעים: לבן, אדום, לימון בהיר, שנהב, שחור ובגימור נירוסטה (טרם החלטתי מה דעתי על מכשירי נירוסטה). מחירים: 249 שקל לפלסטיק, 349 שקל לנירוסטה.
 
 

סט של ארבע קעריות גלידה עשוי ממלמין, בשילוב עם כפית מעוגלת בצבעים תואמים. נמכרת ברשת קוק סטור. מחיר לסט: 99 שקל. עכשיו נראה אתכם מכינים גלידה ביתית.
 

ולסיכום, אני רוצה להמליץ על אתר מבשלים של חיים כהן ואלי לנדאו. נסו ותיהנו!

 

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • daniel  On 13 באוגוסט 2009 at 5:37

    in white handle and white blade (beautiful)

    it cuts amazingly, better then the shopping channel.

    the only down side is that is is a bit fragile so you cant just throw it in the drawer with all the knife and doesnt come with a protective case – problematic.

  • שרון רז  On 13 באוגוסט 2009 at 8:32

    קעריות הגלידה ממלמין מוצאות חן בעיניי מאוד, בהחלט צבעוניות מוצדקת וראוייה, ומלמין זה חומר ממנו עשויות כל הצלחות והכוסות הללו שרואים בקיבוצים למשל, עמיד ופשוט וצבעוני

  • שלומי  On 13 באוגוסט 2009 at 9:40

    חוסך לקנות סכין
    הידד

  • גלית חתן  On 13 באוגוסט 2009 at 11:33

    daniel – תודה על המידע, הוספתי לפוסט הפנייה לתגובה שלך

    שרון – עכשיו עשית לי געגוע לחדר אוכל של הקיבוץ. ולקיבוץ בכלל

    שלומי – יש לך כבר קופת חיסכון? בצורת חזיר אולי?

  • עידית פארן  On 13 באוגוסט 2009 at 13:23

    סכין כן
    והקומקום הזה
    באשר לקעריות, אני כבר רואה עיני ילדים מאוכזבות על הגלידה שאמא לא יודעת להכין
    אולי קינוח קצפת עם שוקולד מאולתר וקליקים בפנים
    (בכאלה אני ממש מעולה!!)
    תודה גלית

  • רפרם  On 13 באוגוסט 2009 at 14:07

    כן, אחלה סכינים
    ובאמת. עקב האכילס שלהן הוא שהן נשברות מהר.
    יותר מזה, נוהגים לנעול נעלי בירקנשטוק כאלו כשמשתמשים בהן, כי כשהן נופלות לרצפה, רגע לפני שהן מתנפצות, הן לוקחות איתן כמה אצבעות.

    בזמנו ראיתי מחירים של 600 יורו לסכין קרמית טובה. אולי זה קשור לרמת העיבוד והחדות.

  • גלית חתן  On 13 באוגוסט 2009 at 15:39

    עידית – קינוח קצפת אף פעם לא היה הטעם שלי, קומקומים לעומת זאת אני מוכנה להחזיק שלושה, אם רק היה לי איפה לשים אותם

    רפרם – נשמע כמו סכין מצוינת למי שחותך בדר, אבל הצמחונית שבי תוותר על זה, במיוחד לאור הקלמזיות שלי 😉

  • עידית פארן  On 13 באוגוסט 2009 at 17:00

    אני אכין עוגת שמרים
    אני גם אופה לחם שאור שאומרים שהוא הכי טוב במזה"ת
    (קרובי משפחה אומרים אבל הם אומרים)

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: