קח ת'בסטה בסבבה

ביקורים בשוק מחנה יהודה הפכו להרגל אצלי בחצי השנה האחרונה, ובכל פעם אני מגלה שם משהו חדש. נחלאות, השכונה הבנויה שכונות-שכונות בעצמה, היא מהמקומות היפים והמרתקים בעיר. אנחנו נוהגים להחנות במקום קבוע ולהגיע לשוק כמעט באותה דרך בכל פעם, אבל חוזרים בדרכים שונות. כל דרך כזו היא עולם בפני עצמו. נדמה שהסיפורים אף פעם לא נגמרים שם.

והנה, החודש התחיל סיפור חדש, שיגיע לשיאו ב-18 בספטמבר: פרויקט טאבולה ראסה, שבו הרחובות בית יעקב, הדקל והשקמה, הסמוכים לשוק, הופכים לגלריית אמנות אחת גדולה. על תריסי החנויות, הקירות, ארונות החשמל וגם המדרכות, אפשר למצוא ציורים מרהיבים שמוכיחים כמה כישרון מתרכז בארץ הזו. ובמיוחד מקסים הדבר, מכיוון שאלו רחובות מוזנחים יחסית, שזכות הפרויקט הופכים לאטרקציה אמיתית (במובן הזה, שאפו לאגף לאמנויות בעיריית ירושלים, שיזם והוביל). בואו נאמר, שהמסלול שעשינו ביום שישי לא יהיה חד פעמי עבורנו, וגם לאחרים מומלץ לשלב אותו בביקורם הבא בשוק.

על גלריית הרחוב הזו אחראים כ-20 אמנים בעלי אוריינטציה לסוג הזה של אמנות, ובהם המוכשר ביותר Know Hope וגם עינת שטקלר, איתמר מנדס-פלור, ענת אבגי, עדי גיורא ואחרים. כדי "להכין" אותם לפרויקט הם נלקחו לסיור ברחובות מחנה יהודה, כך שישאבו השראה מהאזור לפני שהם מתחילים לעבוד. זה המקום לומר שהפרויקט מתבצע בשיתוף עמותת סוחרי השוק, "רוח חדשה" ומנהל קהילתי לב העיר.

נכון, כבר יש ציור קיר ענק שבו מונצחים סוחרי השוק, ובכלל נדמה שהם מאוד פופולריים בקרב אמנים ועיתונאי טלוויזיה, אבל הפעם מדובר בפרויקט בהיקף גדול יותר, שמתייחס לעוד כמה מהדמויות הבולטות של השכונה, כולל החבר'ה ה"חדשים" ממחניודה. כולם – כמעט – מונצחים על פוסטרים ענקיים, פרויקט של אחד המשתתפים. ניסיתי לדמיין מה היה קורה לו הייתי גרה בשכונה והיו מנציחים אותי על כזה פוסטר. נראה לי שאחרי שלב המבוכה ההכרחי, הייתי מתחילה לחייך ולהרגיש מבסוטה מעצמי. מגלה דברים חדשים על עצמי שלא ידעתי. ומציירת לי שפם, כדי שאף אחד לא יוכל להשפיל אותי ראשון.

לא כל ציורי הקיר מוכנים, חלקם בשלבי שרטוט, ולכן שווה לבוא השבוע בשעות אחר הצהרים לאזור השוק, ולראות אמנות בפעולה. כל העבודות, כך מבטיחים, יוצגו במשך שנה לפחות. הכל תלוי כמובן בנכונות הציבור לשמור עליהם ולא להרוס – בעבודה שמנציחה את טדי קולק ז"ל כבר חסרים כמה פקקים, וחבל.

*

 

דיוקן של ראש עיריית ירושלים המיתולוגי, טדי קולק ז"ל, המורכב ממאות פקקי בקבוקים – עבודה של האמנית עינת שטקלר

*

מהעבודות האהובות עליי. מאחורי דלתות הברזל מסתתרת דלת פלדלת רגילה…

*

מימין: דיוקן של חיים, בעל הקיוסק ברחוב הסמוך, שהופק באמצעות איזמל ופטיש – עבודה של האמן איתמר מנדס-פלור. משמאל, עוד עבודה שלו

*

שמן על דלת פח. על החתום: Jack

*

כשתבוא – עבודה של ענת אבגי

*

פלישת האבטיחים – עבודה של עדי גיורא. אני מניחה שגם העגבניות והתותים שייכים לו

*

חבר'ה חבר'ה רגע רגע

*

צייר לי כבשה. או כמה כבשים

*

משולשי ששבש (?) על הרצפה, משני צידי רחוב בית יעקב

*

לא הצלחתי לפענח את החתימה

*

חביב ומשעשע קלות

*

הילכו שניים יחדיו

*

ראש כרוב-רוני בוסני ואלינה

*

אני חושדת שהציורים אלה היו שם קודם, אבל כמו בשיר של אריק איינשטיין, זה לא משנה

*

גם זה נראה כמו חבר ותיק שמשתלב בחבורה

*

מהציורים שזקוקים להשלמה

*

גם זה מחכה להשלמה

*

וגם זה

*

*

משבית שמחות

פרסם תגובה או השאר עקבות: טראקבק.

תגובות

  • שרון רז   ביום 11 בספטמבר 2011 בשעה 9:00

    אחלה

  • בן   ביום 12 בספטמבר 2011 בשעה 14:38

    הצילומים נעשו בוואן/מעבדת צילום ניידת שחנה בכניסה לשוק וצילפ פורטרט לכל מי שרצה כחלק מפרוייקט עולמי של אמן צרפתי. והציורים מתחת לגלריית מסגרות-בית קפה(מעל יודל'ה) לא היו בעבר הם נעשו בחודש האחרון ע"י האמנית… פרוייקט מבורך שעושה כיף בדרך לדירה ממול.

    • galithatan   ביום 23 בספטמבר 2011 בשעה 0:43

      תודה על המידע. בטוח שהפרויקט עושה כיף לדיירי השכונה, לאורחיהם, ולסתם אורחים כמונו :)

כתיבת תגובה

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. Log Out / לשמור )

Twitter picture

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. Log Out / לשמור )

Facebook photo

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. Log Out / לשמור )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

הצטרפו אל 61 שכבר עוקבים אחריו